Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο στον Άκτιο

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, συγκεκριμένα  το 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο  πρόκειται να λάβει χώρα την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 στον Άκτιο με θέμα «Συμπεριφορά σε ασθενείς με άνοια».


Πώς συμπεριφέρομαι σε κάποιον που πάσχει από άνοια;


Τι πρέπει να προσέχω;

Πώς θα καταλάβω τι πραγματικά θέλει να μου πει;

Πώς θα πείσω τον γονιό μου να κάνει μπάνιο;

Γιατί θέλει να πάει σπίτι του αφού είναι σπίτι του;

Πώς θα εξηγήσω στα παιδιά μου ότι ο παππούς ή η γιαγιά ξεχνάει το όνομά τους;

Σε αυτά αλλά και σε άλλα παρόμοια ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο Δρ Κωστής Προύσκας την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 από 18:00 εως 20:00 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», οδός Ηπείρου 17, Αγία Παρασκευή.


Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του Άκτιου ως μέρος του προγράμματος επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των οικογενειακών φροντιστών και των επαγγελματιών υγείας σε θέματα σχετικά με την άνοια, την τρίτη ηλικία και τους τρόπους φροντίδας ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.


Υπεύθυνοι Επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής:


κα Σπυριδούλα Μέσσα, κος Ευριπίδης Γαβράς


*Ο Δρ Κωστής Προύσκας είναι Ψυχολόγος με μάστερ (MSc) στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς (Goldsmiths, London) και διδακτορικό (PhD) στη Γεροντολογία (King’s College London). Κατέχει θέση Προέδρου του -ιοικητικού Συμβουλίου και -ιευθύνοντος Συμβούλου στην Άκτιος Α.Ε. και διευθύνει την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος στην Αγία Παρασκευή από το 2007. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το γήρας και την τρίτη ηλικία, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Κλειστής Περίθαλψης και Μονάδων Υγείας, τεχνικές αξιολόγησης και ποσοτικές μεθόδους έρευνας. Κατείχε θέση Γενικού Γραμματέα στο -ιοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) για δύο συνεχείς τριετίες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50+ Ελλάς» καθώς και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών -ιαταραχών Αθηνών.

Νεότερη Παλαιότερη