Δελτίο τύπου της Ενωσης Συλλόγων Γονέων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5η Συνάντηση Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Αγίας Παρασκευής

Επί 5 ημέρες παρουσιάστηκαν 9 θεατρικές παραστάσεις, 5 παραστάσεις χορού, 1 μουσική παράσταση, 1 δρώμενο θεατρικού παιχνιδιού, 1 χορωδία, 1 εκπαιδευτικό πρόγραμμα, 7 εκθέσεις εικαστικών, κοσμήματος, κατασκευών, 7 συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και 7 νεανικά μουσικά συγκροτήματα με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα 13 νηπιαγωγεία, 8 δημοτικά, 5 γυμνάσια, 4 λύκεια, το ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων, το ΣΕΚ, το θεατρικό εργαστήρι της ΚΟΙΠΕΔΑΠ και το μουσικοκινητικό εργαστήρι ΑΜΕΑ!


Τα νιάτα, το γέλιο, ο χορός, το τραγούδι, το πείσμα και τα όνειρα των παιδιών μας, της νέας γενιάς αυτού του τόπου, μας συνεπήραν, μας μάγεψαν και μας εμψύχωσαν ώστε να αντισταθούμε ακόμα πιο δυναμικά στο γενικότερο κλίμα κατήφειας και ενοχικών συμπλεγμάτων που προσπαθούν να μας δημιουργήσουν για να μας οδηγήσουν σε συλλογική κατάθλιψη και στην απόσυρση από τη δράση.


Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή που συνέχισε αυτόν το θεσμό που μπορεί να είχε πενιχρό οικονομικό προϋπολογισμό αλλά, ανέδειξε την πλουσιότατη παραγωγή έργου των σχολείων και προέβαλε την άλλη
πολιτιστική πρόταση, μια πρόταση αντίθετη με την πλαστική, ταχυφαγική πρόταση της τηλεόρασης και της κυρίαρχης άποψης για τον πολιτισμό.


Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές των παιδιών μας που δικαιώνουν τον τίτλο του Δασκάλου.


Δίνουμε από τώρα ραντεβού για του χρόνου γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι και μέσα από το μαθητικό φεστιβάλ προβάλλεται το «άλλο» δημόσιο σχολείο της δημιουργίας, της μόρφωσης, το δημόσιο σχολείο που εμείς θέλουμε για όλα τα παιδιά αυτού του τόπου.


Και δηλώνουμε, κυρίως προς τα παιδιά μας, το «παρών» στον αγώνα για τη βελτίωση του σχολειού τους. Γιατί εμείς δεν έχουμε ανάγκη να διαφημίζουμε το «προϊόν» παιδεία με σλόγκαν το «πρώτα ο μαθητής». Για εμάς που τα παιδιά μας φοιτούν στα δημόσια σχολεία, «ο μαθητής» είναι το παιδί μας. Και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την δημόσια, δωρεάν και ενιαία παιδεία που αξίζει στο παιδί μας και στα παιδιά όλης της χώρας.


Αγία Παρασκευή 10 Μαΐου 2011


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας
Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα

Νεότερη Παλαιότερη