Επιστολή Κοκκινάκη στο δήμαρχο για του Σιστοβάρη

Αγία Παρασκευή 1.4.11


Κύριε Δήμαρχε,



Διάβασα σήμερα στην ιστοσελίδα agiaparaskevi-guide.gr, ότι έγινε συζήτηση στο ΔΣ και λήφθηκαν αποφάσεις ως προς το χειρισμό του ζητήματος Σιστοβάρη.


Επιτρέψτε μου, αφού δεν το γνώριζα για να παρευρεθώ, να καταθέσω τις απόψεις μου για το ζήτημα αυτό στο οποίο, η κατάθεσή μου ως μάρτυρας στη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που έχει καταθέσει ο Κώστας Κουβόπουλος, με έχει εμπλέξει σε μια διελκυστίνδα 4 πανομοιότυπων μηνύσεων και 5 αγωγών των 300.000 € εκάστη εναντίον μου, από τα 4 μέλη της τότε δημαρχιακής που χορήγησαν με το γνωστό τρόπο την προσωρινή άδεια λειτουργίας και, η 5η αγωγή από τον γνωστό κ.Παναγούλη.


Φαίνεται, συνηθισμένοι να δια χειρίζονται τα € των πολιτών σαν στραγάλια, όπως στην Αγίου Ιωάννου, στο Κολυμβητήριο, και στον Παιδικό Σταθμό του Τσακού, δεν είχαν καμία αναστολή να μεταφέρουν αυτές τις αντιλήψεις και στις αγωγές τους.


Ξεκίνησα πρώτα με το προσωπικό μου σε σχέση με το Σιστοβάρειο, όχι για να αυτοπροβληθώ, αλλά για να δείξω πόσο δύσκολη είναι η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όταν αυτοί που εμπιστευόμαστε για να την προστατεύουν αντιλαμβάνονται με αυτούς τους τρόπους την προστασία της και την προάσπιση της.


Το μείζον ζήτημα που εγείρεται και που δεν τιμά την πόλη της Αγίας Παρασκευής είναι ηθικό. Είναι η ασέβεια της βούλησης του διαθέτη, της βούλησης ενός ευεργέτη της πόλης.


Δυστυχώς, ο Δήμος ως μετακληροδόχος είτε δεν ήθελε, είτε δεν μπόρεσε, είτε παρέλειψε να προστατέψει τη βούληση του ευεργέτη του και το σύμβολο αυτής της πράξης. Αυτό που συμβολίζει την προσφορά, αυτό που διδάσκει την ανθρωπιά, αυτό που δείχνει τη μεγαλοσύνη του ανθρώπου. Πράγματα που προβάλλουν ανθρώπινες αξίες και που δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με 1000 αναψυκτήρια.


Είχα την τύχη να εντρυφήσω στο ζήτημα του Σιστοβάρειου τόσο με τον Κώστα Κατσάρα αρχικά αλλά και μετέπειτα με τον Κώστα Κουβόπουλο. Μπορώ να πω ότι η γνώση και των δύο είναι σημαντική τόσο σε νομική βάθος όσο και σε ιστορικά γεγονότα και συμβάντα. Στοιχεία απαραίτητα και τα δύο για τη διεκδίκηση και την αποκατάσταση του Δικαίου πάνω από όλα στο ζήτημα Σιστοβάρη και να αποδείξει έτσι η πόλη ότι σέβεται την ιστορία της. Βεβαίως, αυτοί που παρανόμησαν να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, επουδενί όμως να είναι το πρόταγμα η εκδίκηση έναντι του ηθικού ζητήματος.


Πάνω σε αυτή τη βάση η δική μου θέση-πρόταση είναι να διερευνηθεί η παραπομπή του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού βεβαίως ανατεθεί σε αξιόπιστο και εξειδικευμένο νομικό γραφείο για νομική προπαρασκευή και υποστήριξη.


Η πολυπλοκότητα του θέματος απαιτεί νομίζω δικαστήριο αυτής της εμβέλειας και η απόφαση του ΣτΕ στην περίπτωση του «The Μole» δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για μια ανάλογη απόφαση στο Σιστοβάρειο.
Όμως, αν και έχω καταθέσει την πρόταση αυτή σε πολλούς αρμόδιους και ενδιαφερόμενους, δεν ξέρω γιατί δεν την αγγίζει κανένας .


Θοδωρής Κοκκινάκης

Νεότερη Παλαιότερη