Δυναμική παρέμβαση Γιαννακόπουλου για "θεωρίες συνομωσίας"

Δυναμική παρέμβαση του πρώην δημάρχου κου Γιαννακόπουλου μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας η οποία απαντά στις αιχμές του Σωτήρη Παπαμιχαήλ για "προσπάθειες αποκλεισμού της Νίκης από το δεύτερο γύρο". Σας την παραθέτουμε αυτούσια:




Είναι γεγονός πως κατά την περίοδο των εκλογών κυκλοφόρησαν πριν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση διάφορες φήμες οι οποίες με ενέπλεκαν σε διάφορα σενάρια συνομωσίας με σκοπό τον αποκλεισμό του κου Σταθόπουλου από το δεύτερο γύρο. Προτιμήσαμε τόσο ως παράταξη όσο κι εγώ προσωπικά να μην απαντήσουμε σε φήμες μολονότι είναι δυνατό να χρεωθήκαμε και αυτές τη δεύτερη Κυριακή.


Διάβασα όμως με έκπληξη τις ευφάνταστες αυτές θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τις εκλογές σε κείμενο του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας (μέχρι τη διαγραφή του πριν κάποιους μήνες) κου Σωτήρη Παπαμιχαήλ για το κτήμα Σιστοβάρη. Στο κείμενό του ο κος Παπαμιχαήλ πέρα από μια περιγραφή του θέματος όπως εξυπηρετεί τον ίδιο και την παράταξή του για να μη θίξει λεπτές ισορροπίες, αναφέρει ότι «η ιδιοκτησία Σαμουρέλη κλπ. σε συνεργασία με τη δημαρχία Γιαννακόπουλου εκανε πολλές προσπάθειες για να μην περάσει στο δεύτερο γύρο η «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» και ο Γιάννης Σταθόπουλος».


Αναρωτιόμαστε όμως ως παράταξη γιατί ο κος Παπαμιχαήλ δεν προχωρά σε επιμέρους αναφορές και περιγραφές αυτών των προσπαθειών καθώς οι φήμες εκείνων των ημερών ήταν περισσότερο λεπτομερείς. Φοβάται κάτι; Κι αν ναι, τι; Πιθανή αντίδρασή μου μέσω των οδών που παρέχει ο νόμος; Και πάλι αυτό όμως δε θα έπρεπε να τον πτοεί μπροστά στην αποκάλυψη μιας τέτοιας ενέργειας από μέρους μου. Προφανώς ο κος Παπαμιχαήλ που διέδιδε τη σίγουρη επικράτηση του αρχηγού του κου Σταθόπουλου δεν μπόρεσε να αποδεχθεί το γεγονός της τρίτης θέσης και της απουσίας του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή η όμορφη θεωρία συνωμοσίας είναι το λιγότερο αστεία και κυκλοφόρησε μετάξυ των δύο Κυριακών κάνοντας προφανώς τη δουλειά της αφού το αποτέλεσμα κρίθησε με μικρή διαφορά. Κανείς δε θυσιάζει ψήφους και σταυρούς πριμοδοτώντας αντιπάλους. Στην παράταξή υπάρχουν στελέχη που εργάστηκαν σκληρά όταν διοικήσαμε το δήμο και είναι θεμιτό να επιζητούσαν την επιβράβευσή τους μέσω της σταυροδοσίας και της αναγνώρισης του έργου τους από τους δημότες. Επίσης στο ψηφοδέλτιο υπήρχαν και νέα άτομα με διάθεση για ανάδειξη. Ούτε σε αυτά περίσσευαν σταυροί και κατά συνέπεια ψήφοι.


Αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις, να τα φέρει άμεσα στο φως ο κος Παπαμιχαήλ. Καλώ επίσης τον αρχηγό του και επικεφαλή της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», κο Γιάννη Σταθόπουλο να λάβει στο θέμα αυτό ξεκάθαρη θέση.


Άλλωστε ο κος Παπαμιχαήλ θα έπρεπε να γνωρίζει πως υποψήφιοι με γενικές και αόριστες θέσεις για να τα έχουν καλά με όλους, με «μισές αλήθειες», είναι αυτοί που τους προτιμούν τα συμφέροντα.


Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η περίοδος της ανοχής τελείωσε. Συντελέστηκε σημαντικό δημοτικό έργο και η πόλη μας φημίστηκε για το κοινωνικό της πρόσωπο. Δε θα αφήσω κανένα να το κηλιδώσει ή να το παραμορφώσει. Τόσο εγώ όσο και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δηλώνουμε παρόντες και θα αποδείξουμε στους συμπολίτες μας ότι τη νύχτα της 14ης Νοεμβρίου δικαιούμασταν κάτι περισσότερο.


 

Βασίλης Γιαννακόπουλος

 

ΠΗΓΗ: www.vgiannakopoulos.gr

Νεότερη Παλαιότερη