Ορισμένα “γευστικά” συμπεράσματα από τις κοπές βασιλόπιτας στην Αγία Παρασκευή

Με ένα μεγάλο μέρος των διαφορών κοπών βασιλόπιτας στην Αγία Παρασκευή να έχει ολοκληρωθεί μπορούμε να μιλήσουμε και για διάφορες άλλες γεύσεις που αποκομίσαμε αυτή την περίοδο.

Στην παράταξη του δημάρχου παρακολουθήσαμε μεγάλος μέρος της δημοτικής του ομάδας να δίνει συμπαγής το παρόν στις διάφορες εκδηλώσεις. Χθες όμως είχαμε την εξαίρεση στην κόπη της πίτας της "Αναγέννησης" στα Πευκάκια η οποία ενδεχομένως να έχει τη σημασία της. Την ίδια περίπου ώρα λάβαινε χώρα αντίστοιχη εκδήλωση της Τ.Ο. της Ν.Δ. σε γνωστό μαγαζί στην Αγία Παρασκευή το οποίο καλώς ή κακώς αποτελεί σημείο αντιλεγόμενο για πολλούς αγιοπαρασκευιώτες. Μεγάλο λοιπόν μέρος της δημοτικής ομάδας επέλεξε να παραβρεθεί στο μαγαζί αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες που σας μεταφέρουμε με επιφύλαξη πρόκειται για την κα Δάβαρη (η οποία έδωσε το παρόν και στα Πευκάκια στην αρχή), τον κο Αλεφαντή, την κα Καψοκεφάλου και τους κυρίους Παύλου, Λέκκα, Κωστόπουλο και Σάρκουλα. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μαζί με μια μικρότερη ομάδα (Παναγόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Βουτσινάς, Μουστόγιαννης που τον ακολούθησε) επέλεξε να κινηθεί μακριά από τα κομματικά στεγανά και τα όποια σχόλια μιας ενδεχόμενης παρουσίας τους στο συγκεκριμένο μαγαζί προτιμώντας να βρεθούν κοντά στους πολίτες μιας απομονωμένης γειτονιάς όπως τα Πευκάκια (και κατόπιν στο Γ.Σ.Α.Π.) τιμώντας την πρόσκληση ενός Συλλόγου που επί 34 συναπτά έτη αγωνίζεται για την πρόοδο της περιοχής.


Ένα ακόμη σημείο που έχει προκαλέσει συζητήσεις είναι η συμπαγής εμφάνιση αρκετών από το ψηφοδέλτιο της Παράταξης "Μαζί για την Αγία Παρασκευή" είτε απλών υποψηφίων είτε πρώην δημοτικών συμβούλων στις διάφορες εκδηλώσεις οι οποίοι σύμφωνα με κάποιους κύκλους πρόσκεινται στον πρώην δήμαρχο ή τουλάχιστον δε θεωρούν οτι θα πρέπει ντε και καλά να αποχωρήσει από την ηγεσία της παράταξης. Από την άλλη ο πρώην δήμαρχος έχει πλέον πίσω του τις συνελεύσεις των τοπικών ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπου παρά τις όποιες  δυσκολίες (αυστηρή επιστολή της νομαρχιακής στον Τσακό, προσεκτική κριτική του κου Σκουλά στο Κοντόπευκο) τις ξεπέρασε και μπορεί πιο άνετα να σχεδιάσει το μέλλον του όπως το σχεδιάζουν φυσικά και όσοι θα ήθελαν να τον διαδεχθούν το 2014. Είδαμε κάποια άτομα αυτές τις ημέρες να πρωταγωνιστούν σε εκδηλώσεις παίζοντας πολύ το όνομά τους και γενικώς να είναι δραστήριοι. Επίσης κυκλοφορεί η πληροφορία ότι υπήρχε επίδοξος διάδοχος που ζήτησε σε κάποια δραστήρια προφανώς γυναίκα να είναι στο πλεύρο του. Πάραυτα ο Βασίλης Γιαννακόπουλος διατηρεί το τακτικό πλεονέκτημα καθώς αυτός καθορίζει τις κινήσεις ενώ για την ώρα έχει μια πολύ καλή παρουσία στα Δ.Σ.


Βέβαια η παρουσία των μελών των "Μαζί" εξηγείται και από το γεγονός ότι ενδεχομένως θεωρούν πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο όπως συμβαίνει και με την παράταξη "Νίκη για την Αγία Παρασκευή" της οποίας ο επικεφαλής Γιάννης Σταθόπουλος μαζί με τη δημοτική ομάδα και στελέχη του ψηφοδελτίου των τελευταίων εκλογών δίνουν το παρόν στις διάφορες εκδηλώσεις. Η "Νίκη" είναι φανερό ότι κινείται με full προεκλογικούς ρυθμούς από την 8η Νοεμβρίου και μετά.
Νεότερη Παλαιότερη