Πτώση ξερού πεύκου στην Τερψιθέας

Το κείμενο μας πριν λίγες ημέρες για τους κινδύνους που παραμονεύουν στην Αγία Παρασκευή με μια ενδεχόμενη πτώση ενός από τα πολλά ξερά πεύκα που υπάρχουν φαίνεται πως σε πρώτη τουλάχιστον φάση έχει ενεργοποιήσει κάποιους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κος Λευτέρης Κοράκης ήρθε σε επαφή μαζί μας στέλνοντάς μας φωτογραφικό υλικό από οικόπεδο στην  οδό Τερψιθέας (δίπλα στο 40) το οποίο ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας και είναι αποθήκες φυτοφαρμάκων κλπ. Όπως παρατηρείτε στις φωτογραφίες το ένα έχει ήδη πέσει και είναι ευχής έργον που έπεσε μέσα στο οικόπεδο και όχι έξω από αυτό προξενώντας στην καλύτερη περίπτωση υλικές ζημιές. Το πεύκο έπεσε κάποια νύχτα πριν τις γιορτές και  κανένας δεν έχει ασχοληθεί. Άλλωστε τώρα πια έπεσε...

.

Σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας: "Η Διευθυνση της υπηρεσίας αδιαφορεί πλήρως. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ασχολήθηκαν ουτε καν με το πλύσιμο των δέντρων και με τον ψεκασμό τους για την γνωστή ασθένεια (μπαμπακίαση), με αποτέλεσμα να πάρουμε την άδεια και να το κάνουμε με κόστος δικό μας οι ένοικοι της πολυκατοικίας μας (Τερψιθέας 40)... Το εξοργιστικό είναι ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ανήκει στο υπουργείο... Ο λύκος φυλάει τα πρόβατα..."

.

Εμείς μια απορία μόνο έχουμε.

.

Τι θα είχε γίνει αν είχε πέσει πάνω στο δρόμο και όχι νύχτα αλλά σε ώρα που π.χ. παιρνούν παιδιά από το σημείο για και από το σχολείο. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή μολονότι ο νόμος δεν της επιτρέπει να μπαίνει σε ιδιοκτησίες σε τέτοιες περιπτώσεις, να ασκήσει όλη την απαραίτητη πίεση. Θα μπορούσαν κάλλιστα να το συζητήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποια στίγμη θα πέσουν τα ξερά πεύκα. Δε θα περιμένουν πότε θα δεήσουν οι ιδιοκτήτες τους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να μη σκοτωθεί κανείς.

.

Μαζίδης Στρατής
Νεότερη Παλαιότερη