αναρτηση

Δελτίο   Τύπου



Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2011, συνάντηση του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «η Αναγέννηση» με τον νέο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά.



Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε  σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πευκακίων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο  Γιώργο Γεωργίου ανέπτυξε στον κ. Δήμαρχο  τα θέματα που απασχολούν την περιοχή των Πευκακίων, όπως τα έργα  υποδομής, τα ζητήματα  περιβάλλοντος και άλλα τρέχοντα ζητήματα. Στον Δήμαρχο,  η Αναγέννηση κατέθεσε  τετρασέλιδο αναλυτικό υπόμνημα  με 20 επίμαχα ζητήματα-προβλήματα που αφορούν τα Πευκάκια για τα οποία αναζητούνται λύσεις. Για κάθε πρόβλημα ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου υπέβαλαν τεκμηριωμένες προτάσεις.





Ζητήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, ως προτεραιότητα για τα Πευκάκια, ο καθαρισμός του χώρου του Αθλητικού Κέντρου και η σταδιακή εκτέλεση του έργου, η κατασκευή παιδικών χαρών, η λειτουργία  ΚΑΠΗ,, Παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η διάνοιξη οδών στην πάνω περιοχή, το δίκτυο ομβρίων   καθώς και  η κατασκευή της Πλατείας Ρίτσου. Η Συνοικία των Πευκακίων υπολείπεται σε υποδομές έναντι των άλλων Συνοικιών της πόλης, δήλωσε ο Πρόεδρος  Γεωργίου  και η νέα Δημοτική αρχή θα πρέπει  να καλύψει τα κενά. Επιπλέον ζήτησε οι προεκλογικές δεσμεύσεις για τα Πευκάκια στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Ζορμπά, που εκτελεί και χρέη Δημοτικής Αρχής, να τηρηθούν στο ακέραιο.



Για τα ζητήματα της Πεζογέφυρας Γελαδάκη και του 6ου Γυμνάσιου Πευκακίων επί της Αγελάου ο Πρόεδρος Γεωργίου τόνισε ότι είναι υπερτοπικά και αφορούν συνολικά την πόλη της Αγίας Παρασκευής, οπότε  και θα πρέπει να τύχουν της υποστήριξης της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της πόλης.



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ.  Ζορμπάς ζήτησε τη συνεργασία του Συλλόγου για τα προβλήματα που απασχολούν τα Πευκάκια, και ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την υποβολή του υπομνήματος με συγκεκριμένες  προτάσεις, τις οποίες η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου θα λάβουν υπόψη τους. Τόνισε, μεταξύ των άλλων ότι η πρώτη προτεραιότητα που θα δοθεί από την νέα Δημοτική Αρχή είναι η  ορθολογική  διαχείριση  των οικονομικών του Δήμου.



Ο νέος Δήμαρχος δεσμεύτηκε να τηρηθεί το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του για τα Πευκάκια, ενώ για συγκεκριμένες δράσεις, όπως τον καθαρισμό του χώρου του Αθλητικού Χώρου και την μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, ανέφερε ότι θα ληφθούν άμεσα  μέτρα.



Και οι δύο πλευρές Δημοτική Αρχή και Σύλλογος συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη Συνοικία των Πευκακίων.


 

 
Νεότερη Παλαιότερη