αναρτηση

Πριν λίγες ημέρες αποκαλύψαμε στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής το γεγονός της ύπαρξης μιας σειράς προσωπικών υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων με μόνο πιθανό λογικό στόχο τη φίμωση των ελεύθερων και ανεξάρτητων φωνών της πόλης μας.


Όμως, μετά από όλα όσα συνέβησαν, πλανώνται ορισμένα ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να βγάζει κανείς τόσο μένος; Τόση κακία; Τόση εμπάθεια; Έπρεπε υποχρεωτικά να πάρουμε θέση στις εκλογές που προηγήθηκαν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου για να επωφεληθούν κάποιοι οικονομικά την επόμενη ημέρα των εκλογών; Εν τέλει τι είναι αυτό που ενοχλεί;


Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι για κάποιους στην Αγία Παρασκευή απαγορεύεται να υπάρχουν ανεξάρτητες φωνές που προέρχονται μέσα από τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας και όχι μέσα από κάποιον πολιτικοποιημένο φορέα. Το Agiaparaskevi-guide.gr δεν είναι μια απρόσωπη ιστοσελίδα, πολλές φορές μάλιστα απέδειξε στην πράξη τον κινηματικό του χαρακτήρα. Δεκαπέντε μήνες τώρα έχουμε δώσει το στίγμα μας. Γνωριστήκαμε και προσπαθήσαμε μαζί σε σημαντικά ζητήματα της πόλης με απόλυτη επιτυχία πέρα απο ιδεολογικούς προσδιορισμούς και σπάζοντας τα περιοριστικά όρια μιας οθόνης. Είμαστε κι εμείς πολίτες που επιζητούμε τα αυτονόητα, δηλ. καλύτερες συνθήκες οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τη δική μας αλλά και των παιδιών μας. Η πόλη μας γνώρισε, μας έμαθε και διαπίστωσε ότι εμείς δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές που πέσαμε ξαφνικά στο κέντρο της σε πολύ συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κινούμενοι με αποκλειστικό γνώμονα το εύκολο και ακούραστο κέρδος (μόνο αυτή την εξήγηση μπορούμε να δώσουμε στο ερώτημα για ποιο λόγο γίναμε στόχος αξιόποινης συμπεριφοράς). Το τελευταίο φυσικά μπορεί να μην είναι αρεστό αλλά δεν είναι και παράνομο. Παράνομο και απαράδεκτο είναι  κάποιοι να μετέρχονται παράνομων μεθοδεύσεων προς επίτευξη των στόχων τους. Η μόνη σταθερά για εμάς είναι να μην προσβάλλουμε, να μην θίξουμε και να μην απειλήσουμε κανέναν γιατί απλούστατα αυτές οι πρακτικές δεν μας εκφράζουν. Το παραμικρό κείμενο στην ιστοσελίδα μας είναι αποτέλεσμα προσωπικής εργασίας κι ενός πολύ καλού δικτύου αξιόπιστης πληροφόρησης. Τίποτε δε βγάζουμε αβασάνιστα στον αέρα. Απλά δουλέψαμε πολύ και έτσι θα συνεχίσουμε.


Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα υβριστικά μηνύματα κατέφθαναν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Εμείς όμως, από πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια αλλά και διότι δεν επιθυμούσαμε να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τα μηνύματα αυτά τα κρατήσαμε στο αρχείο μας. Δε θέλαμε η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας να επηρεαστεί – έστω και έμμεσα – από μεθοδεύσεις και πρακτικές άλλων εποχών, παρά το γεγονός ότι καθ’ όλο αυτό το διάστημα αισθανόμασταν σαφώς απειλούμενοι. Τελικά λίγες ημέρες μετά την εκλογή του νέου δήμαρχου, λάβαμε και το απειλητικό μήνυμα με το οποίο καταλάβαμε ότι πλέον η κατάσταση περνούσε εκτός ελέγχου. Ως εκ τούτου έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και στα πλαίσια του νόμου αλλά και να αποκαλύψουμε στον κόσμο της Αγίας Παρασκευής τις συγκεκριμένες επικίνδυνες συμπεριφορές.


Ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές οι απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Μπορεί ο απειλών να επικοινώνησε μαζί μας μόλις 2 ½ ώρες μετά τη σύνταξη της απειλής και σχεδόν 10-15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από άνθρωπο του οποίου εμφανίστηκε ως υπερασπιστής. Δεν είχε όμως το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη αναλαμβάνοντας την ευθύνη τόσο των ύβρεών του όσο και των απειλών του, αλλά απέδωσε την ευθύνη σε αόρατους «συνεργάτες». Αυτά τα δύο στοιχεία αποδεικνύουν ότι κανείς δε μετεμελήθη ή αναγνώρισε πως τέτοιας μορφής επιλογές δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο πίσω απ’όλα αυτά να κρύβεται κάτι βαθύτερο και ο απειλών να μην είναι διατεθιμένος να πάρει όλη την ευθύνη επάνω του. Εν πάσει περιπτώσει όμως αυτά θα πάρουν σύντομα το δρόμο τους.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους της ιστοσελίδας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επώνυμα και μη, μας παροτρύνετε να συνεχίσουμε δηλώνοντας την υποστήριξή σας. Ευχαριστούμε επίσης για τα καλά σας λόγια και που αποδείξατε και εσείς αυτό που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν σύντομα μονοπάτια αλλά καθαροί δρόμοι.


Αυτό μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε σε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει / προγραμματίσει για τη συνέχεια. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης, σε όλους τους συνδημότες – φίλους μας που ενασχολούνται με τα κοινά του τόπου και είχαν την παλληκαριά να τοποθετηθούν επώνυμα, υπερασπίζοντας με την άποψη τους τις ελεύθερες και αδέσμευτες φωνές, καταδικάζοντας τη χρήση βίας και την τρομολαγνεία.


Η κοινωνία κινδυνεύει από τέτοιας μορφής επιλογές και πρέπει να διαφυλαχθεί από ακραία φαινόμενα.

Νεότερη Παλαιότερη