αναρτηση

- Ο εισπρακτικός χαράκτηρας στην κίνηση της δημοτικής αρχής σχετικά με τα πρόστιμα που επεβλήθηκαν για τις πινακίδες ήταν το κατα κοινή ομολογία συμπέρασμα της επικοινωνίας του AgiaParaskevi-Guide.GR με σειρά εμπόρων και επαγγελματιών στην περιοχή του Τσακού. Ορισμένοι εξ αυτών έλαβαν επιστολή από τη δημοτική αρχή η οποία μεταθέτει την ευθύνη στην περιφέρεια. Όσο όμως κι αν ο νόμος ορίζει τις πινακίδες στην πρασιά ως παράνομες, υπάρχουν και άλλοι νόμοι σε αυτή τη χώρα που όπως οι περισσότεροι δεν εφαρμόζονται. Π.χ. απαγορεύεται το καβάλημα των πεζοδρομίων, το παράνομο λιανεμπόριο ή η επαιτεία στα φανάρια κτλ. Η εφαρμογή του νόμου σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις κλείνουν, έπρεπε να αρχίσει από ανθρώπους οι οποίοι πληρώνουν εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. και το Ι.Κ.Α., αποδίδουν Φ.Π.Α., φορολογούνται, που πληρώνουν το δήμο για τις πινακίδες που έχουν (!) και το σπουδαιότερο όλων, δίνουν ψωμί σε οικογένειες;


Πλην όμως οι μαρτυρίες των επαγγελματιών οδήγουν σε μια άλλη απλούστερη ερμηνεία. Εμείς θα σας μεταφέρουμε ορισμένα σημεία των όσων ακούσαμε σχετικά με την επίδοση των προστίμων από τη δημοτική αστυνομία:

- σε αρκετούς επιδόθηκε η έγγραφη προειδοποίηση για απομάκρυνση της πινακίδας μαζί με το πρόστιμο!

- η πλειοψηφία δέχθηκε απευθείας το πρόστιμο ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που συνοδεύτηκε μαζί με προειδοποίηση για περαιτέρω συνέπειες.

- κανείς δεν είχε προειδοποιηθεί εγγράφως ότι π.χ. έχει 15 ημέρες προθεσμία να απομακρύνει την πινακίδα. Μόνο μια περίπτωση μας αναφέρθηκε κατα την οποία κάποιοι εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας μπήκαν σε ένα κατάστημα και ζήτησαν από τον υπάλληλο ορισμένα στοιχεία. Σε ερώτησή του γιατί τα ζητούν, η απάντηση ήταν "κάτι για τις πινακίδες". Αυτό όμως δε στοιχειοθετεί προειδοποίηση απομάκρυνσης. Το "κάτι" μπορεί να είναι πολλά πράγματα.

Οι μαρτυρίες των επαγγελματιών και των εμπόρων καθιστούν τα πράγματα ξεκάθαρα σχετικά με το σκοπό της κίνησης αυτής την ώρα που η Δημοτική Αστυνομία ως θεσμός είναι απαραίτητη για να θεραπεύσει άλλες σοβαρές πληγές της πόλης.

Στα πλαίσια αυτά ζητήθηκε από επαγγελματίες και καταστηματάρχες η ανάληψη πρωτοβουλίας από το AgiaParaskevi-Guide.GR όπως εκείνη που έθεσε ορισμένα όρια προς όφελος του πάρκου Νεαπόλεως και έθεσε τις βάσεις για την αποτροπή της χάραξης δρόμου μέσα από αυτό.

Ως εκ τούτου προτάθηκε από την ιστοσελίδα μας και έγινε αποδεκτό να γίνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30 συγκέντρωση - συζήτηση την οποία θα οργανώσει και θα συντονίσει η ιστοσελίδα μας και στην οποία θα παραβρεθούν όσοι θεωρούν οτι πλήττονται άδικα από το μέτρο αυτό. Στη συγκέντρωση αυτή αποφασίστηκε να απευθυνθεί έγγραφη πρόσκληση και στους επικεφαλείς παραταξέων δημοτικούς συμβούλους.

Η συγκέντρωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό καφενείο απέναντι από τα Carrefour στην οδό Ηπειρού.
Νεότερη Παλαιότερη