αναρτηση

- Πριν απο ακριβώς ένα μήνα σας γράφαμε ότι αναμένεται το ξεμπλοκάρισμα του έργου της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου. Ο δήμαρχος πλέον το ανακοίνωσε σε εκδήλωση του συνδυασμού του κάνοντας λόγο μάλιστα για επανέναρξη των έργων την επόμενη εβδομάδα! Ένα έργο για το οποίο εκφράζονταν πολλές και διαφορετικές γνώμες ετοιμάζεται να επανεκκινήσει την ώρα που οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι και όχι μόνο της περιοχής έχουν σοβαρές αντιρρήσεις ως προς τη μονοδρόμηση, το πλάτος των πεζοδρομίων κτλ. Εμείς είχαμε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα αυτό σε άρθρα μας τον περασμένο χειμώνα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Άλλωστε και η πλειοψηφία των πολιτών είχε ψηφίσει στην τότε δημοσκόπηση του AgiaParaskevi-Guide.gr ως εξής:


























Χρειαζόταν ανάπλαση αλλά όχι η υλοποιούμενη
51%

(120)
Ναι, ήταν η καλύτερη επιλογή
28%

(65)
Όχι, ο δρόμος ήταν μια χαρά
21%

(49)
Δεν έχω άποψη για το θέμα
0,004%

(1)

Ενδεχομένως θα μπορούσε να επανεξεταστεί η όλη μορφή καθώς τα έργα δεν είχαν προλάβει να προχωρήσουν αρκετά και να ερωτηθούν πολίτες, επαγγελματίες και κάτοικοι. Άλλωστε οι πλειοφηφίες χαρακτηρίζουν τη δημοκρατία. Εν πάσει περιπτώσει όμως από τα τέλη Αυγούστου όταν σας γράψαμε πρώτοι ότι το έργο θα ξεμπλοκάρει μέχρι σήμερα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο (και το θέμα της ανάπλασης καταλαμβάνει σημαντική θέση στην καθημερινή πολιτική ατζέντα) λάβαμε μια σειρά μηνυμάτων από αρκετούς αναγνώστες μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαλογή ώστε να μην αδικήσουμε κάποιον, θα σας μεταφέρουμε όμως επιγραμματικά ορισμένα σημεία που ξεχωρίσαμε γιατί παρουσιάζουν ενδιαφέρον:


1. ο κόσμος έχει κουραστεί από το διαρκές αναμάσημα της υπόθεσης της ανάπλασης. Ένα χρόνο ασχολούμαστε με αυτό είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο. Παράνομο, νόμιμο, άνοδος, κάθοδος, διπλός κ.ο.κ.


2. υπάρχουν πολίτες που ενοχλούνται με την εμμονή στην ανάπλαση. Το Κοντόπευκο έχει προβλήματα, ο Τσακός έχει προβλήματα, τα Πευκάκια έχουν προβλήματα, ο Αη Γιάννης έχει προβλήματα. Γειτονιές της πόλης μας στερούνται βασικών υποδομών όπως η έλλειψη πεζοδρομίων και φωτισμού και η κακή κατάσταση των δρόμων (δείτε το πρώτο μας άρθρο πριν από ένα χρόνο). Αυτά μπορεί να έχουν περάσει στο περιθώριο της πολιτικής ατζέντας όχι όμως και στην άκρη του μυαλού των πολιτών.


3. το ξεμπλοκάρισμα ακριβώς προ των εκλογών προβληματίζει μερίδα συμπολιτών μας ως προς το timing θεωρώντας ότι οφείλεται σε πολιτικούς λόγους (μιας και η λαϊκή δυσαρέσκεια αναμένεται μεγάλη) και όχι ότι τελικά ως πόλη είχαμε δίκιο.


4. ένα έτερο στοιχείο είναι η ανησυχία των επαγγελματιών όπως οι ίδιοι μας την εξέφρασαν από την προσωπική μας επαφή. Δεν ήταν υπέρ της μονοδρόμησης και τώρα έχουν πάλι μπροστά τους το φάντασμα των έργων της Ελλάδας του 20ου και 21ου αιώνα του οποίου μια γεύση έλαβαν όσο γίνονταν έργα, ένας στα έργα και δέκα στην επιστασία.


Όπως και να έχει ένα μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι. Δε νομίζουμε όμως ότι θα κρίνει κάτι ως προς τις εκλογές καθώς η Αγία Παρασκευή είναι ένας μεγάλος δήμος του λεκανοπεδίου με περίπου 90.000 κατοίκους και δεν περιορίζεται μόνο σε ένα κεντρικό δρόμο. Κακά τα ψέμματα, σπαταλήθηκαν δυνάμεις στο θέμα αυτό που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί αλλού προς όφελος όλων των γειτονιών μας. Αυτό ίσως μετρήσει περισσότερο από πολλά άλλα.


Στρατής Μαζίδης

Νεότερη Παλαιότερη