αναρτηση

- Unfair κίνηση του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου στην πρόσφατη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του dimarxe.gr σχετικά με το Πάρκο Νεαπόλεως. Δεν έχουμε καμία διάθεση να υπερασπιστούμε το δήμαρχο και όσοι μας διαβάζετε το ξέρετε ότι έχουμε πάει κόντρα σε αρκετά ζητήματα. Δε γίνεται όμως να εμπαιζόμαστε στο βωμό του να βγει κάποιος δήμαρχος διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και παραβλέποντας τον αποτελεσματικό αγώνα των ανεξάρτητων πολιτών. Ο κος Σταθόπουλος υπήρξε γενικά ευπρεπής και καλός χειριστής του λόγου με πολύ καλές απαντήσεις σε ότι ερώτηση του ετίθετο (άσχετως αν μετά τα παρακάτω πρέπει να τον ακούμε πλέον με επιφύλαξη σε ότι λέει) μέχρι που μόνος αναφέρθηκε στο θέμα του πάρκου λέγοντας ότι πρόσφατα (πριν 3 περίπου μήνες) ο δήμαρχος ψήφισε τη μπετοποίηση και τη διάνοιξη δρόμων στο πάρκο και ότι τώρα αυτός και η παράταξή του ανθίστανται. Όμως ας αναρωτηθούμε:

- Ο δικός του σύμβουλος δεν απεχώρησε πριν τη ψηφοφορία; (όπως είχε κάνει και ο ίδιος με το μετρό πριν 10 χρόνια) Αφού έμεινε όσο έμεινε, ας περίμενε και να ψηφίσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Για αυτό εκλέχθηκε άλλωστε δημοτικός σύμβουλος.

- Σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο δεν ψήφισε την υποτιθέμενη μπετοποίηση κι η παράταξη του κου Σιδέρη; Γιατί δε το ανέφερε και αυτό στο δελτίο ειδήσεων του dimarxe.gr; Μήπως γιατί προσμένει σε βοήθειά του στις επερχόμενες εκλογές ώστε να βλαφθεί η υποψηφιότητα του κου Ζορμπά μπας και τον υπερκεράσει ώστε να πάει β' γύρο;

- Ο κος Σταθόπουλος δεν ήταν που ήρθε για δύο λεπτά έξω απο το πάρκο Νεαπόλεως στην αρχή της συγκέντρωσης που διοργανώσαμε με Ομάδα Πολιτών μόνο και μόνο για να δώσει να μοιραστούν παραταξιακά φυλλάδια (πράγμα το οποίο στηλιτεύσαμε και αποτρέψαμε) και έφυγε;

- Ο γραμματέας της δικής του παράταξης δεν ήταν που αυτοαναγορεύτηκε σε συντονιστή της συγκέντρωσης δίχως να σεβαστεί τον κόπο των διοργανωτών και μολονότι κανείς δεν του το αναγνώρισε, η παράταξή του είχε το θράσος να βγάλει δελτίο τύπου με το οποίο αναγνωρίζοντας το γραμματέα του στην παράταξη ως συντονιστή οικειοποιήθηκε τον κόπο και την προσπάθεια απλών πολιτών (και μάλιστα αντιδράσαμε έντονα τότε όπως βλέπετε και παρακάτω), οι οποίοι φυσικά ουδέποτε του ζήτησαν το λόγο για να μιλήσουν.

- Εκεί δε συμφωνήσαμε όλοι τα όσα αναφέρονται παρακάτω στη συγκεριμένη ενότητα που τώρα διαβάζετε;

- Στην εκδήλωση του Συλλόγου του Τσακού δε μας είπε ο ίδιος ότι "θα άνοιγαν οι δρόμοι αν δεν το σταματούσατε εσείς";

- Ως συνέχεια εκείνης της συνάντησης στο Πάρκο Νεαπόλεως και των όσων συμφωνήθηκαν δεν ακολούθησε η παρακάτω τροποποίηση από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Γριβέα η οποία πρωτοδημοσιεύτηκε στο agiaparaskevi-guide.gr και μετά και στον τοπικό τύπο;

Δεν αρνούμαστε ότι ο κος Σταθόπουλος μπορεί να αποδειχθεί -αν εκλεγεί- ένας καλός δήμαρχος. Αυτές οι συμπεριφορές όμως μας γεννούν πολλά ερωτηματικά. Άραγε έτσι θα υπερασπιστεί το πάρκο; Αλλά όποιος και να εκλεγεί εμάς μας είναι αδιάφορο υπο την έννοια του ότι δεν έχουμε κάποια εξάρτηση απο κάποιον ακριβώς για να μιλάμε ελεύθερα και όποια νέα νομικών προσώπων δημοσιεύουμε το πράττουμε δωρεάν γιατί τα θεωρούμε αξιόλογα. Άλλωστε ένα χρόνο τώρα όσοι μας παρακολουθείτε και μας διαβάζετε έχετε δείγματα γραφής μας. Δε γίνεται όμως να μένουμε ασυγκίνητοι όταν σε ορισμένα ζητήματα αυτής της πόλης (στα οποία είχαμε και έχουμε ενεργή συμμετοχή) δεν παρουσιάζεται η αλήθεια στο σύνολό της. Η αποσιώπηση της εξιστόρησης μιας ιστορίας από ένα σημείο και μετά διότι δεν εξυπηρετεί ένα πολιτικό σχεδιασμό του όποιου υποψηφίου δεν παράγει πολιτικό πολιτισμό. Αν πάλι ο κος Σταθόπουλος δεν αναγνώριζε την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην κίνησή μας μαζί με την Ομάδα Πολιτών δε θα έσπευδε να την οικειοποιηθεί με το δ.τ. που ακολούθησε ούτε θα μας έλεγε μια εβδομάδα περίπου μετά στο χορό του Τσακού ότι "αν δεν τον σταματούσαμε εμείς, θα άνοιγαν οι δρόμοι". Απο ένα σημείο και μετά όμως σταμάτησε την εξιστόρηση στο δελτίο του dimarxe.gr. Γιατί; Εκτός αν δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν έχει επαρκή ενημέρωση, οπότε πάμε σε άλλα ζητήματα με τα οποία δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως δε θα επιτρέψουμε την ψηφοθηρική εκμετάλλευση ενός πάρκου που ανήκει σε μας και τα παιδιά μας και το θέμα του οποίου χάρη στην επιμονή των ανεξάρτητων πολιτών και της σελίδας βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Νεότερη Παλαιότερη