αναρτηση

- Με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος στις Δημόσιες Υπηρεσίες από 1η Σεπτεμβρίου 2010, στα Δημοτικά Ιατρεία (3ο Δημοτικό Ιατρείο, στα Πευκάκια, Παναγούλη και Κρήτης), λειτουργεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος (ΙΔΚ), με την συνεργασία της Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. Γιατροί που εργάζονται στο εκεί Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο Δημοτικό Ιατρείο. Στην λειτουργία του Ιατρείου συμμετέχουν Ψυχολόγοι και Επισκέπτριες Υγείας. Παρέχεται ακόμη ολοκληρωμένη ψυχολογική και φαρμακευτική υποστήριξη σε όσους θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά και ενημέρωση, συμβουλές και οδηγίες για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου έχουν προστρέξει πάνω από πενήντα συνδημότες μας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλης Γαβράς «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, υλοποιούμε τον χαρακτηρισμό του 3ου Δημοτικού Ιατρείου ως Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας. Είναι ένα σημαντικό Ιατρείο που έχει ως στόχο να βοηθηθούν οι δημότες που καπνίζουν να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες από το κάπνισμα όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στους συνεργάτες τους που καπνίζουν παθητικά μαζί τους και να τους βοηθήσουν να διακόψουν το κάπνισμα».

Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος γίνεται κάθε Δευτέρα και ώρες 18:00-20:00 στο 3ο Δημοτικό Ιατρείο, Παναγούλη 88 & Κρήτης 47, Πευκάκια Αγίας Παρασκευής, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106011955.

Δείτε τη σχετική ενημερωτική αφίσα εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη