αναρτηση

Απάντηση του δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου μετά τη διάσταση που έχει λάβει το θέμα της ανάπλασης ύστερα από αναρτήση στο troktiko.

"Οι μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο της Αγ. Ιωάννου δημιούργησαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο εμπορικό κέντρο της πόλης και επιβάρυναν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την κίνηση στις γειτονικές περιοχές κατοικίας στον Αη Γιάννη και στη Νέα Ζωή.

Αφού εξαντλήθηκε κάθε όριο... υπομονής και κατανόησης των συμπολιτών μας αναμένοντας την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την πληρωμή του εργολάβου (το οποίο σημαίνει και συνέχιση των εργασιών), ο Δήμος μας καλείται να πάρει άμεσα μέτρα για την εξομάλυνση της κυκλοφορίας στην Αγ. Ιωάννου και στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και το προγράμμα πεζοδρόμων & οδοποιίας στις οδούς Σχολείου, Αρτέμιδος, Τασσοπούλου κ.α., δρόμοι που επηρεάζουν άμεσα την κυκλοφορία της οδού Αγ. Ιωάννου.

Έως ότου κριθεί τελεσίδικα η προσφυγή μας υπέρ της συνέχισης του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης, ο Δήμος επανέφερε από το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου τη λειτουργία του κεντρικού άξονα της πόλης και στις δύο κατευθύνσεις (άνοδος και κάθοδος) με κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις και με αυστηρή αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης.

Επακόλουθα λειτουργούν ανάλογα οι γραμμές των Λεωφορείων και θα επαναλειτουργούν οι στάσεις και στις δύο κατευθύνσεις της Αγ. Ιωάννου.

Ζητάμε την συνεργασία την κατανόηση και την αυξημένη προσοχή σας στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες ως πεζοί και ως οδηγοί (ειδικά στο θέμα της στάθμευσης), ώστε να επανέλθει με ασφάλεια η ομαλότητα στο κέντρο της πόλης μας.

Τέλος, διαψεύδω με κάθε κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου οφείλονται στη "μη ύπαρξη χρημάτων" αλλά αποκλειστικά και μόνο στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την απόφαση του επιτρόπου και του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συμβουλίου να παραπέμψει το θέμα στην ολομέλεια, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση."

Ο Δήμαρχος
Βασίλης Γιαννακόπουλος
Νεότερη Παλαιότερη