Πυρκαγιά σε όχημα ανακύκλωσης του Δήμου λόγω απόρριψης υπολειμμάτων στάχτης

Την κάτωθι ανακοίνωση μαζί με τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ελένη Δάβαρη με αφορμή την πρόκληση πυρκαγιάς σε όχημα ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής:


Φωτιά ξέσπασε σε απορριμματοφόρο ανακύκλωσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 3/1/2022 κατά τη διάρκεια του δρομολογίου αποκομιδής του μπλε κάδου.

Συγκεκριμένα περί τις 6:00 π.μ. στην περιοχή του Τσακού  το πλήρωμα του απορριμματοφόρου είδε καπνό από την σκάφη του οχήματος συνοδευόμενο από οσμή καιόμενου υλικού. Ο φορητός πυροσβεστήρας του οχήματος δεν μπορούσε να κατευνάσει την εστία και ο οδηγός εν κινήσει ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την Διεύθυνση Καθαριότητας. Αμέσως οδήγησε το όχημα στην οδό Μακεδονίας, όπου  ο δρόμος είναι αρκετά φαρδύς και χωρίς παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και άδειασε το φορτίο προκειμένου να επιτευχθεί σωστότερη κατάσβεση από την πυροσβεστική υπηρεσία με τη βοήθεια του GCB και του φορτηγού της υπηρεσίας μας.

Με αφορμή την πρόκληση πυρκαγιάς από απόρριψη υπολειμμάτων στάχτης από τζάκια η οποία προκάλεσε υλικές φθορές και η επέκταση της αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστική η Διεύθυνση καθαριότητας  απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή με την απόρριψη των υπολειμμάτων της στάχτης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται  για την ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην απορρίπτουν ζεστά υπολείμματα στάχτης στους κάδους συνιστάται δε η προσωρινή αποθήκευση της στάχτης σε μεταλλικά δοχεία και η απόρριψη των υπολειμμάτων αρκετές μέρες αργότερα ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους υπαλλήλους Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.


Η Αντιδήμαρχος καθαριότητας
Ελένη Δάβαρη



 

 

Νεότερη Παλαιότερη