Προβολή ταινίας «Κι αν φύγω…θα ξανάρθω» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής


Παρέλαση βραβευμένων συντελεστών στην επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.

Η Κινηματογραφική Λέσχη ΑγίαςΠαρασκευής παρουσιάζει την ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου «Κι αν φύγω…θα ξανάρθω» την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στις 8μμ στο Πέτρινο κτήριο, στο Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1.

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία της σκηνοθέτριας και του διευθυντή φωτογραφίας Κλαούντιο Μπολιβάρ και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία, παραγωγής 2005, ήταν η δεύτερη μεγάλου μήκους της Δώρας Μασκλαβάνου («Πολυξένη») που έχει γράψει και το σενάριο, ενώ την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός και τα σκηνικά η Πηνελόπη Βαλτή.Σε σκηνή της ταινίας εμφανίζεται ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης.

Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Στάνκογλου, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιώργος Τσούλαρης, Ερρίκος Λίτσης, Μάριος Ιωάννου, Γιάννης Οικονομίδης, Κώστας Ξυκομηνός, Στράτος Σοπίλης.

Διάρκεια: 87΄

Βασισμένη στο διήγημα «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Καΐρου 2006 και τιμήθηκε με το Βραβείο Ορφέας της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες 2008.


Νεότερη Παλαιότερη