ΓΣΑΠ: Ήττες για κορασίδες/πανκορασίδες - Δύσκολη νίκη για τις νεανίδες

Οι νεάνιδες του ΓΣΑΠ σε δράση

Το Σάββατο 16/10 οι κορασίδες μας αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού στο γήπεδό του και έδειξαν τις μεγάλες αδυναμίες τους. Αντίστοιχο πρόσωπο έδειξαν και οι παγκορασίδες μας  αντιμετωπίζοντας τα Μελίσσια στο Κοντόπευκο. Και οι δύο αυτές ομάδες προσπαθούν να προσαρμοστούν από την μεγάλη αποχή λόγω της πανδημίας και από την μεταπήδησή τους σε ανώτερη ηλικιακή κατηγορία, χωρίς ουσιαστικά να έχουν ενεργό δράση στην προηγούμενη. Αντίθετα οι εφετινές νεάνιδες, που ευρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα λόγω της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα των κορασίδων που διεξήχθη τονΙούνιο και Ιούλιο του 21, πέτυχαν την δεύτερη νίκη τους επί των νεανίδων της Κηφισιάς σε ένα αγώνα που εξελίχτηκε σε ντέρμπυ.

Α. ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΜΑΣ

1. Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


ΠΑΟ - ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ : 82-28 (27-8, 21-6, 14-7, 20-7)

Τελικά τα δύσκολα που περιμέναμε ήταν ανυπέρβλητα. Ο ΠΑΟ πέρασε από πάνω μας σαν τρένο και μας ισοπέδωσε, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα του βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

Μπορεί να βάλαμε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού, τα ωραία νέα όμως τελείωσαν εκεί. Με ασφυκτικό πρεσάρισμα ο ΠΑΟ στραγγάλισε κυριολεκτικά την ομάδα μας , η οποία δυσκολευόταν να περάσει την σέντρα του γηπέδου και να εκδηλώσει επίθεση. Από εκεί και μετά η υπεροχή των φυσικών προσόντων και ικανοτήτων των αντιπάλων, έκανε το καλάθι τους να φαίνεται πολύ μακρινό… Το αποτέλεσμα του 1 ου ημιχρόνου προμήνυε καταστροφή, η οποία περιορίστηκε ελαφρά χάρις την καλύτερη μας απόδοσή, σε συνδυασμό με την χαλάρωση των αντιπάλων στο δεύτερο ημίχρονο. Μια αναμενόμενη , όχι ως προς την έκτασή της, ήττα, την οποία έχουμε δυο εβδομάδες να ξεπεράσουμε μέχρι τον επόμενο
παιχνίδι στις 30/10 με τον ΚΡΟΝΟ στην έδρα μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας) :
Δερμιτζάκη, Σινάνογλου Κ., Παγίδα, Σινάνογλου Α., Πολυμένου, Κοντογιωργάκη, Κεϊσογλου, Χατήρα, Δασκαλάκη, Σινιώρη, Αλεξάνδρου, Κασκαβέλη, Αθανασοπούλου.


2. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στο πρωτάθλημα Γ κατηγορίας Κορασίδων της ΕΣΚΑ ο Σύλλογός μας συμμετέχει με την ομάδα των παγκορασίδων του με βασικό στόχο την βελτίωση των αθλητριών και την
απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών μετά και την περίοδο δύο ετών απραξίας.

ΓΣΑΠ Β- ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Β: 17-73

Tο Σάββατο 17/10 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας της ομάδας μας με αντίπαλο τον ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Β για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ στο γήπεδο μας. Τα κορίτσια μας δεν ξεκίνησαν καλά. Ας είναι καλά και η καραντίνα που μας ταλαιπώρησε δύο χρόνια.

Τα κορίτσια μας κουβαλούσαν αρκετό άγχος με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος και να φτάσει σε γρήγορα και εύκολα καλάθια. Ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά την καραντίνα και με
ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους έγινε ένα καλό μάθημα στα κορίτσια μας ώστε να είναι πιο συγκεντρωμένες και με περισσότερη παρουσία στις προπονήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε πάλι στο γήπεδο μας με τον ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

ΓΣΑΠ (Βασίλης Μπούντας): Συρίγου, Τούτση, Νίκου, Ιωάννου, Βερτοπούλου, Παραπαγκίδου, Μωραϊτη, Μαλισόβα, Μητροπέτρου, Κεχρή, Οικονόμου, Τοτού

Β. ΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΜΑΣ

ΓΣΑΠ - ΑΕΝΚ : 32 – 30 (07-09,14-10,06-07,05-04)


Συνέχεια στις νίκες για τις νεανίδες μας, που έκαμψαν την σθεναρή αντίσταση της ΑΕΝΚ και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Κάπου εκεί όμως σταματάνε τα ευχάριστα καθώς η αγωνιστική μας εικόνα ήταν κάτι παραπάνω από μέτρια. Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη αστοχία στο σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση και σκοράρισμα με το σταγονόμετρο, λες και το καλάθι είχε μικρύνει σαν το μάτι της βελόνας. Συνέπεια των κακών ποσοστών στα σουτ η νευρικότητα των κοριτσιών, που με την σειρά της έφερε τις πολλές λάθος πάσες και τις κακές επιλογές στις προσπάθειές τους.

Αυτά στο ένα μισό του γηπέδου, γιατί στο άλλο (άμυνα) τα κορίτσια μας διέπρεψαν. Ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του κόουτς, επέδειξαν ιδιαίτερο πάθος, έλεγξαν τα ριμπάουντ, δεν άφησαν τον αντίπαλο να περάσει μπροστά στο σκορ μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα. Την επόμενη Δευτέρα 25/10/2021 στις 22:00 στο κλειστό Ζαχ. Αλεξάνδρου αντιμετωπίζουμε τον Ιωνικό και τα κορίτσια μας θα κληθούν να αφήσουν πίσω την σημερινή εικόνα, αποδίδοντας το όμορφο μπάσκετ που μας έχουν συνηθίσει, καθώς είναι δεδομένα το ταλέντο της ομάδας και η δουλειά του προπονητή μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Πενέλη 9 (2), Χατήρα 11, Κέντρου,Κυρκοπούλου, Μήτση, Χριστοπούλου 10, Μητροπούλου 2, Κεΐσογλου, Κακοσούρη, Κανιστρά, Αθανασοπούλου.



Νεότερη Παλαιότερη