Αλλαγή σκυτάλης στο "Φυσάει Κόντρα Αγίας Παρασκευής" - Επιστολή παραίτησης της Μελίνας Αλεφαντή

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Συμπληρώνοντας 2 χρόνια από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και από την ανάληψη των καθηκόντων του Δημοτικού Συμβούλου παίρνοντας την σκυτάλη από τον Θάνο Ανδρίτσο, καταθέτω την παραίτηση μου από τη θέση του εκπροσώπου του Φυσάει Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η παραίτηση μου γίνεται στα πλαίσια της καταστατικής δέσμευσης του σχήματος μας για τακτική εναλλαγή στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και ο αντικαταστάτης μου έχει προκύψει μέσα από τη συλλογική διεργασία και απόφαση των συνελεύσεων του Φυσάει Κόντρα. Ως δημοτικό σχήμα από την πρώτη στιγμή είχαμε αναδείξει την εναλλαγή εκπροσώπων σε βασική καταστατική αρχή αλλά και κυρίαρχο στοιχείο πολιτικής αντίληψης που θέλει τους εκπροσώπους αιρετούς, ανακλητούς και οριζόμενους από την ολομέλεια της συλλογικότητάς μας και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε η μόνη παράταξη στον δήμο μας που υλοποιεί αυτήν τη βαθιά δημοκρατική δέσμευση.

Υλοποιώντας τις αρχές αυτές η τελευταία μας συνέλευση επέλεξε ως νέο εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Παναγιώτη Αντωνίου, έναν νέο ασκούμενο δικηγόρο. Για τον Παναγιώτη μπορώ να πω ότι, αν και νέος ηλικιακά, η συνεχής παρουσία και συμμετοχή του σε αγώνες, κινητοποιήσεις και δράσεις τον έχει εφοδιάσει με μία κινηματική εμπειρία που τον κάνει να προτάσσει το συλλογικό ενδιαφέρον του αγώνα και της αλληλεγγύης απέναντι στον ανταγωνισμό και την μισανθρωπιά που κυριαρχούν στις μέρες μας.     

Για το Φυσάει Κόντρα μπορώ να πω ότι και αυτά τα 2 χρόνια, αν και η κατάσταση που βιώσαμε ήταν για όλους μας πρωτόγνωρη, στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε για να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο τόσο για την πόλη μας όσο και για την κοινωνία μας γενικά. Αυτά τα δύο χρόνια μπορώ να θυμηθώ τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου πρωτοστατώντας στο να αποτραπεί η όποια προσπάθεια της κυβέρνησης και της τοπικής δημοτικής αρχής να απαντήσει στο ζήτημα της ελεύθερης χρήσης των δημόσιων χώρων με την επιβολή της αστυνομικής βίας και καταστολή, την χυδαία στοχοποίηση που δέχτηκα από συστημικά ΜΜΕ και τον δήμαρχο, την οργάνωση της μεγαλύτερης αντικατασταλτικής συγκέντρωσης που έχει γίνει στην Αγ.Παρασκευή, την ανάδειξη της Βίλας Ιόλα μέσα από εκδηλώσεις, την επιτυχή μάχη απέναντι στην απόλυση εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, τον αγώνα για το Μακρή και την στήριξη στους αγώνες της Ένωσης Γονέων, την συνεχή αλληλεπίδραση με τοπικούς φορείς.


Μπορώ ακόμα να θυμηθώ στις στιγμές της συμμετοχής μας στους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες: την αντιφασιστική νίκη στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο με την καταδίκη της ΧΑ, την ανυπακοή απέναντι στα διατάγματα του Χρυσοχοϊδη με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, την μάχη ενάντια σε μια αυταρχική κυβέρνηση που έφερε και ψήφισε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη με την κατάργηση του 8ωρου, που έφερε τον πτωχευτικό κώδικα και έχει βάλει στο στόχαστρο τις κατοικίες των ανθρώπων με τους πληστειριασμούς και τις εξώσεις, που ψήφισε τον νόμο-έκτρωμα Κεραμέως που άφησε εκτός 3οβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 30.000 μαθητές και θέλει να τοποθετήσει ειδικό σώμα αστυνομίας στα πανεπιστήμια, την πρωτοβουλία που πήραμε για πανελλαδικό κάλεσμα των σχημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Βορίδη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, πέρα από τις μάχες που δόθηκαν έγιναν και ουσιαστικά βήματα στη κατεύθυνση μιας πιο συλλογικής λειτουργίας του Φυσάει Κόντρα σε όλα τα επίπεδα, από την επεξεργασία ζητημάτων, μέχρι τη δουλειά στον δρόμο και την εξώστρεφη παρουσία και εκπροσώπηση σε διαπαραταξιακές και συναντήσεις με φορείς της πόλης, από τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις μέχρι τη συμμετοχή μας σε κάθε κινηματική στιγμή της Αγ.Παρασκευής.

Αυτά τα 2 χρόνια ήταν για εμένα καθοριστικά, γνώρισα, συναναστράφηκα και συνεργάστηκα με πολλούς καινούργιους ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών αφετηριών και τους ευχαριστώ που πορευτήκαμε μαζί διατηρώντας στο ακέραιο τον δημοκρατικό και πολύχρωμο χαρακτήρα του Φυσάει Κόντρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, τους φίλους και τις φίλες και ιδιαιτέρως την οικογένειά μου για την στήριξή τους στις δύσκολες στιγμές και κυρίως στην προσπάθεια στοχοποίησής μου από τον δήμαρχο και τα συστημικά ΜΜΕ τον περσινό Μάιο. Τέλος να πω ότι ήταν τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν  οι σύντροφοι και οι  συντρόφισσες  όταν μου ανέθεσαν να εκπροσωπήσω το Φυσάει Κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι θέσεις αυτές για εμάς δεν είναι αξιώματα αλλά βήματα έκφραση της συλλογικής μας βούλησης. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Δίνοντας την σκυτάλη στον επόμενο, του εύχομαι καλή αρχή με το βλέμμα στραμμένο στις μάχες υπεράσπισης της κοινωνίας που βιώνει την εκμετάλλευση και την καταπίεση.


Μελίνα Αλεφαντή



Νεότερη Παλαιότερη