"Νέα Αρχή": Θεσμική εκτροπή με το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ


ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
 
Είχαμε προειδοποιήσει πριν λίγες εβδομάδες ότι «...τα φαινόμενα  της απαξίωσης φορέων και συλλόγων στην πόλη  μας  από την δημοτική αρχή, ολοένα πληθαίνουν και δεν μπορεί να είναι τυχαία περιστατικά, αλλά δείχνουν το ήθος, την αλαζονεία και την νοοτροπία των διοικούντων. Η δημοκρατία είναι ανεκτική στην διαφορετική  άποψη, όχι όμως σε ακραίες συμπεριφορές εκφοβισμού, διαπόμπευσης και άρνησης διαλόγου.» …«Ας θυμηθούμε επίσης τις ανακοινώσεις και τους χαρακτηρισμούς για την Ένωση Συλλόγων Γονέων που πραγματικά δίνει αγώνα για να αναδείξει τα προβλήματα και την προοπτική της σχολικής στέγης, για να φθάσουμε και στον Σύλλογο Γονέων Παιδικών Σταθμών, όπου πέραν των άλλων διαβάσαμε από την δημοτική αρχή  ότι το Δ.Σ. δεν είναι αντιπροσωπευτικό λόγω μικρής συμμετοχής στις εκλογές του!!!»

«... στον  σύλλογο του Τσακού όπου ψηφίζουν εκατοντάδες συνδημότες μας, επιφύλαξε την ίδια και χειρότερη, απαξιωτική συμπεριφορά. Επί πολλούς μήνες δεν συμμετείχε σε καμία πρόσκληση και συζήτηση για τα διαχρονικά αιτήματα του συλλόγου και όταν μετά από πολλές προσπάθειες  δέχθηκε να συζητήσει στο Δημαρχείο, συνέχισε τον εμπαιγμό και την ανανέωση των υποσχέσεων. Επειδή μάλιστα τόλμησαν να κάνουν κριτική για τα όσα υφίστανται, τους επέπληξε λέγοντας ότι δεν «…αντιπροσωπεύουν τίποτε».

«…Μία σειρά περιστατικών με φορείς, προέδρους συλλόγων και αθλητικών σωματείων, με τις γνωστές λεκτικές εκτροπές και χαρακτηρισμούς του δημάρχου, επιβεβαιώνουν την σκληρή πραγματικότητα, ότι υπάρχει έλλειμα επικοινωνίας, συνεννόησης και σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη.

Και το χειρότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται όλη αυτή η διαφωνία και απέχθεια, με εκφοβισμό, λεκτική βία, ψεύδη και επιθετική συμπεριφορά…»

Τώρα σειρά είχε πάλι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι μαθητές με την ακύρωση την τελευταία στιγμή της διεξαγωγής του 14ου Διαδικτυακού Μαθητικού Φεστιβάλ στις 26 και 27 Ιουνίου.

Και όλα αυτά όταν, μετά από πολλές προφάσεις και παλινωδίες ο δήμαρχος διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Ιουνίου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων (σε συνάντηση μαζί τους), σε ερώτηση του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, ότι « το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά».

Δυστυχώς με την νέα εξέλιξη δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια και την λαχτάρα των παιδιών και των γονιών να δείξουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας και των κόπων μιας δύσκολής χρονιάς. Το κόστος για την πόλη είναι μεγάλο και δεν είναι μόνο πολιτικό  είναι έντονα κοινωνικό και ηθικό.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση για το θέμα και να αναλάβουμε πρωτοβουλία όλοι μαζί, ώστε και να στηριχθεί ο θεσμός και να διεξαχθεί το φεστιβάλ.   
 
Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα απέχει το προσεχές 20ήμερο από όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη