«Νίκη»: Στην δημιουργική απασχόληση παιδιών η δημοτική αρχή οδηγεί σε πελατειακές σχέσεις και απαξιώνει το κοινωνικό κράτος

 
Για μια ακόμα φορά η Δημοτική αρχή Ζορμπά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και αποδεικνύει πελατειακή σχέση με τους πολίτες και απαξίωση του κοινωνικού κράτους.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το φετινό πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας θα γίνει με μεγάλη μείωση θέσεων, όπως και πέρυσι.
 
2. Αποκλείστηκαν οι αιτήσεις πολιτών που πληρούν κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ). Έτσι, οι δημότες (ψηφοφόροι ) ανεξαρτήτως εισοδήματος έπρεπε να υποβάλλουν αιτήσεις στις 14 & 15 Ιουνίου, οι κάτοικοι μη δημότες (δηλ. μη ψηφοφόροι) στις 16 Ιουνίου και στις 17 Ιουνίου οι οικογένειες με κοινωνικά κριτήρια.

Αίφνης στις 16 Ιουνίου έβγαλαν ανακοίνωση ότι συμπληρώθηκαν οι θέσεις και δεν θα δεχτούν άλλες. Τι αποφάσισε δηλαδή, η Δημοτική αρχή Ζορμπα: Όλοι οι πολίτες μη κάτοικοι αλλά και όλοι εκείνοι που πληρούν κοινωνικά κριτήρια θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να απασχολήσουν τα παιδιά τους.

 
Αντιθέτως άνθρωποι με υψηλά εισοδήματα δικαιούνται μια θέση στο πρόγραμμα του Δήμου, παρότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν άλλη λύση για το παιδί τους.

Είναι πραγματικά λυπηρό.



Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη