Γενική απεργία: Ακινητοποιούνται Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, πλοία, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

 


ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και συνδικάτα δίνουν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με συγκεντρώσεις κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Παραλύει η χώρα σήμερα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΠΑΜΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και δεκάδες άλλοι φορείς που αντιτάσσονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ μια ώρα νωρίτερα, στις 10:00 π,μ. στα Προπύλαια.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν καταρχάς τα σωματεία εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (Mετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) καθώς και τα τρόλεϊ που δεν θα κινηθούν όλη την ημέρα. Τα δε λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 -21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η συμμετοχή στην απεργία των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων και των ομοσπονδιών των ιατρών και των υγειονομικών, συνεπάγεται με το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν επίσης και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τα μέλη τους στις 10:00 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10:30 π.μ. στα Χαυτεία. Η απεργία των ναυτεργατών θα έχει επιπτώσεις όπως είναι φυσικό στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη το εργατικό κέντρο της πόλης καλεί στις 11:-00 π.μ. έξω από τα γραφεία του.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, θα συμμετέχουν επίσης σήμερα στη 24ωρη γενική απεργία. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει ακόμη και τα ελάχιστα δρομολόγια που προβλέπονται σε περιπτώσεις απεργιών, με προσωπικό ασφαλείας, όπως προκύπτει από την ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους εργαζομένους.

Ως εκ τούτου κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Επιπλέον επέρχονται η ακόλουθη τροποποίηση στο πλέγμα δρομολογίων: Την Παρασκευή 11.06.2021, στο τμήμα της γραμμής Σερρών – Θεσσαλονίκης, η αμαξοστοιχία με αριθμό 3631 καταργείται σε όλη τη διαδρομή της. Oι επιβάτες κάτοχοι εισιτηρίων των καταργημένων αμαξοστοιχιών, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων, μετρητοίς είτε σε μορφή κουπονιού ταξιδιού. Στους κατόχους εισιτηρίων Web γίνεται επιστροφή αντιτίμου αυτόματα.

newsbeast.gr 

Νεότερη Παλαιότερη