Ξυλοδαρμός 84χρονου από Ρομά στην Αγία Παρασκευή: «Αν δεν έφτανε γρήγορα η αστυνομία, θα τον σκότωναν»

«Σηκώνω το τηλέφωνο κι ακούω τον πατέρα μου να φωνάζει: Βοήθεια, με σκοτώσανε!» είπε στο protothema.gr η κόρη του 84χρονου- «Άρχισαν να πηδούν σαν ποντίκια από το μπαλκόνι» πρόσθεσε γείτονας του 84χρονου που ενημέρωσε την αστυνομία - Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις δράστες

Από: Πρώτο Θέμα - Φρίξος Δρακοντίδης

Συγκλονίζουν οι περιγραφές που δίνουν στο protothema.gr η κόρη του 84χρονου, που έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού από τέσσερις νεαρούς Ρομά και ο γείτονας του, ο οποίος πρόλαβε να καλέσει την Αστυνομία, σώζοντας τον ηλικιωμένο από τα χειρότερα.

Ο 84χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, φέροντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπό του από τις απανωτές γροθιές που δέχθηκε από τέσσερις Ρομά, ηλικίας 18 με 20 ετών, οι οποίοι μπούκαραν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα του με σκοπό να τον ληστέψουν.

Η κόρη του, η οποία ήταν το πρώτο πρόσωπο που ειδοποίησε ο 84χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του μιλάει για τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά το τηλεφώνημα του πατέρα της: «Δεν ήμουν σπίτι όταν μπήκαν οι ληστές τα ξημερώματα. Χτύπησε το τηλέφωνό μου, το σηκώνω κι ακούω τον πατέρα μου να φωνάζει: «Βοήθεια, με σκοτώσανε». Μου κόπηκαν τα πόδια. Κατάλαβα αμέσως ότι μπήκαν ληστές και νόμιζα ότι τον μαχαίρωσαν. Όταν έφτασα σπίτι, βλέπω τους ανθρώπους από το ΕΚΑΒ να κατεβάζουν από το διαμέρισμα τον πατέρα μου. Τρελάθηκα. Είχε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο. Μου είπε ότι του έκλειναν το στόμα για να μην μπορεί να φωνάξει όση ώρα αυτοί έψαχναν το σπίτι και μάλιστα σε σημείο που δεν μπορεί να αναπνεύσει. Είναι στο νοσοκομείο, είναι σοκαρισμένος ο άνθρωπος, κλαίει συνέχεια. Ο γείτονας άκουσε τα μουγκρητά του πατέρα μου από τα χτυπήματα που του έριχναν και ειδοποίησε την αστυνομία. Αν δεν ερχόταν η αστυνομία μπορεί και να τον σκότωναν. Κι εγώ φοβάμαι πολύ, δεν θέλω να ξανάρθουν κι ελπίζω να τους πιάσουν γρήγορα».




«Άρχισαν να πηδούν σαν ποντίκια από το μπαλκόνι»

Ο γείτονας που άκουσε τις φωνές του ηλικιωμένου και κάλεσε την Άμεση Δράση, προσθέτει: «Λόγω του καύσωνα, κοιμάμαι έξω στην αυλή. Έχω και τα σκυλιά μου παρέα που ότι και να ακούσουν, γαβγίζουν αμέσως. Ήταν γύρω στις 03.00 τα ξημερώματα όταν άκουσα κάποια μουγκρητά. Ανησύχησα γιατί δεν σταματούσε αυτό και σκέφτηκα ότι κάτι κακό συμβαίνει. Σε μια στιγμή ακούω τους δράστες να φωνάζουν «Γιατί δεν μιλάς, ρε;». Τότε κάλεσα αμέσως την αστυνομία. Όντως ήρθαν γρήγορα οι αστυνομικοί και τους δείχνω το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου ακούγονταν φωνές. Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς άρχισαν να πηδούν σαν τα ποντίκια από το μπαλκόνι και να τρέχουν για να ξεφύγουν. Μετά είδα τον άτυχο παππού την ώρα που τον κατέβαζαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και ήταν χτυπημένος πολύ άσχημα στο πρόσωπο. Ήρθε και η κόρη του, η οποία είδε τον πατέρα της σε άσχημη κατάσταση κι άρχισε να κλαίει...».

Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις δράστες

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εκ των τεσσάρων δραστών έπειτα από καταδίωξη.Το περιστατικό σημειώθηκε ξημερώματα Τρίτης, στην Αγία Παρασκευή. Τέσσερις Ρομά είχαν βάλει στο στόχαστρο οικεία ηλικιωμένου άνδρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εισβάλουν. Την δεδομένη χρονική στιγμή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν και ξύπνησε, αντικρίζοντας μπροστά του τους τέσσερις άνδρες. Οι αδίστακτοι Ρομά, ηλικίας 18-20 χρονών, άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, ζητώντας του να τους πει, που κρύβει τα λεφτά. Ο ηλικιωμένος εκλιπαρούσε να σταματήσουν, όμως εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές.

Τις σπαρακτικές φωνές του, άκουσε ένας γείτονας, ο οποίος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δυο ομάδες ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Ήταν τόσο άμεση η αντίδραση της αστυνομίας που οι Ρομά εντοπίστηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού, τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κρυφτεί μέσα σε ένα σχολείο. Οι υπόλοιποι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας μέσα σε καταυλισμό Ρομά στον Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μέλη γνωστής για την δράση της οικογένειας Ρομά με βαρύ παρελθόν στο έγκλημα, κυρίως σε ληστείες . Ο άτυχος ηλικιωμένος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας φέροντας τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι του.
Νεότερη Παλαιότερη