Ελένη Δάβαρη: Θα βρούμε λύση για το πρόβλημα της ξήρανσης των πεύκων στον Υμηττό


Το θέμα της ξήρανσης των πεύκων στον Υμηττό απασχολεί το Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπως φαίνεται από την ακόλουθη ανάρτηση της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Ελένης Δάβαρη:

"Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το φαινόμενο της  μαζικής ξήρανσης πεύκων στην περιοχή του  Υμηττού που αρχικά λόγω της πρόωρης καλοκαιρίας πιστεύαμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι προέρχεται από την κάμπια.

Το φαινόμενο δυστυχώς παρατηρείται σε πολλά διαφορετικά σημεία του βουνού με μεγάλη εξάπλωση. Αρχικά εμφανίζουν ξήρανση των πευκοβελόνων τους στις άκρες των κλαδιών και στη κορυφή τους έως και την ολική ξήρανση τους.
 
Όμως αυτό εντείνει και τον κίνδυνο πυρκαγιάς  κατά τους θερινούς μήνες αφού προσθέτει ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ένας από τα έντεκα μέλη του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) έχει σαν στόχο την προστασία του.  

Όμως έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πρόβλημα ούτε από το δασαρχείο. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να βρούμε τη λύση του."


Νεότερη Παλαιότερη