Τι θα περιλαμβάνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Τρία έγγραφα θα περιλαμβάνει το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρώπης, ή αλλιώς «EU Covid Card/digital green certificate», σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Money Review, στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται εάν ο κάτοχός του έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ποιο εμβόλιο, τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού που ενδεχομένως έχει κάνει καθώς και το εάν έχει αναρρώσει από την Covid-19.

Μάλιστα, όπως αναφέρει άτομο που έχει γνώση του σχετικού προσχεδίου της Κομισιόν, το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή European Medicines Agency. Η Ουγγαρία, για παράδειγμα, έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί στην Κίνα και στη Ρωσία. Όσοι τα έχουν κάνει, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. με το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Κατά τα άλλα, τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό είναι το όνομα του κατόχου, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έχει κάνει και ο αριθμός των δόσεων που του έχουν χορηγηθεί. Ανάλογα στοιχεία θα τηρούνται για τα τεστ. Τα πιστοποιητικά θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς, αποκεντρωμένου συστήματος.

Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα.  

moneyreview.gr



Νεότερη Παλαιότερη