Σε υπαλλήλους και αθλήτριες του Βόρειου Τομέα διενεργήθηκαν 391 rapid test από τις Κινητές Ομάδες της Περιφέρειας & του ΙΣΑ


Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) σε μια προσπάθεια πρόληψης της υγείας των εργαζομένων και του γενικού πληθυσμού, αλλά και ελέγχου της πορείας της μεταδοτικότητας του ιού στην Αττική. Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκαν χθες δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζομένους της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων χωρικής αρμοδιότητας. Παράλληλα, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που διέθεσε η Περιφέρεια Αττικής διενεργήθηκαν στους πολίτες στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

 Συνολικά διενεργήθηκαν χθες,  391 Rapid Test. Τη δράση οργάνωσε ο συντονιστήςτου Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου

Με επίκεντρο το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Αθηνών διενεργήθηκαν έλεγχοι RapidTest σε όλους τους εργαζομένους της, στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Α.Ο. Αγίας Παρασκευής, σε εργαζομένους από τους Δήμους του Βορείου Τομέα. Παράλληλα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλου και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρή, πραγματοποιήθηκαν RapidTests σε δημότες στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Με αφορμή τη διενέργεια των δειγματοληψιών στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με τη συνεργασία του προσωπικού του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους εργαζομένους μας, στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Στηρίζουμε στην πράξη τη μάχη για τον έλεγχο της μεταδοτικότητας του ιού στην Αττική μέσα από σειρά δειγματοληπτικών ελέγχων σε πολίτες, σε νέους, σε αθλητές Μεστοχευμένα προληπτικά μέτρα θωρακίζουμε τη δημόσια υγεία και συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία της υγείας των πολιτών κάθε ηλικίας, στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων αλλά και στην ανάσχεση της μεταδοτικότητας του ιού».

Για τις δράσεις η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε σχετικά:

«Μετά τη διενέργεια τεστ στους εργαζομένους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι συντονίζουμε τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε άλλους Δήμους του Βορείου Τομέα με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη για όλες τις ενέργειές του με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης το Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Δρ. Π. Ευσταθίου και της υπεύθυνης οργάνωσης του ΚΕΠΙΧ, Χ. Γαλανοπούλου».

Συνεχίζονται και σήμερα τα rapid test

Σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικά τεστ στο Δημαρχείο Περιστερίου (Πλατεία Δημοκρατίας 1) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι, στο Θέατρο Ξηλοτεχνία (Παρασκευοπούλου & Κωστή Παλαμά), καθώς επίσης και στην ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης Γ.Σ Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Νεότερη Παλαιότερη