Με SMS στο 13032 οι μετακινήσεις για αγορές στα καταστήματα

 

Ο αριθμός 13032 θα να είναι εκείνος στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν SMS προκειμένου να μετακινηθούν για αγορές στα καταστήματα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, είχε επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει χρονικός περιορισμός για τις αγορές και έτσι ο νέος 5ψήφιος αριθμός, όταν εφαρμοστεί, θα έχει διάρκεια για τρεις ώρες και θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά την ημέρα.

Παράλληλα ο συγκεκριμένος αριθμός θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το λιανεμπόριο, ενώ για τη μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, φούρνους και φαρμακεία θα ισχύει η μέχρι τώρα διαδικασία με το σχετικό SMS στο 13033.

Διπλός σχεδιασμός για το lockdown

Πάντως, η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το lockdown αναμένεται την Παρασκευή και μετά από πυρετώδεις συσκέψεις και ανάλυση των προβλεπτικών επιδημιολογικών μοντέλων. 

Το πρώτο σενάριο θέλει παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα, προκειμένου να αποσυμπιεστούν οι εισαγωγές στις εντατικές στην Αττική, ενώ το δεύτερο θέλει τους ειδικούς να εισηγούνται στην κυβέρνηση τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στη αυτή την περίπτωση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου μόνο με click away, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής για τον νέο κωδικό SMS για τις μετακινήσεις για ψώνια. 

newsbeast.gr 

 

Νεότερη Παλαιότερη