Στ. Πέτσας: Με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, πως ο εμβολιασμός στη χώρα θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Παράλληλα,  τόνισε ότι θα υπάρξει και σχετική καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι πολίτες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι, θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια, ίσως χρειαστεί, να δημιουργηθούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο θα γίνει ενημέρωση μέσω καμπάνιας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, έπειτα οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε, επίσης, πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο και μάλιστα θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν προκειμένου να δώσουν το σωστό μήνυμα στους πολίτες.




Νεότερη Παλαιότερη