Μια ευκαιρία για "ευχάριστο" πονοκέφαλο το κάλεσμα για προτάσεις εν όψει του Τεχνικού Προγράμματος

dimarxeio600x315Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εντός 15 ημερών να καταθέσουν τυχόν προτάσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021. Είναι μία είδηση η οποία πέρασε στα ψιλά ωστόσο έχει την πολιτική και πρακτική σημασία της.


Του Στρατή Μαζίδη


Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης η μόνη αντίδραση που υπήρξε ήταν εκείνη των "Αλλάζουμε". Ο Γ. Μυλωνάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη και μάλιστα παρέχοντας ικανό χρόνο στις παρατάξεις για να καταθέσουν τυχόν προτάσεις τους.


Η πραγματικότητα αυτή είναι ότι με την κίνηση που έκανε ο Δήμαρχος ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μία ψήφιση του προϋπολογισμού με μία αυξημένη πλειοψηφία, ή τουλάχιστον από την πλευρά έκανε αυτό που μπορούσε και επιβαλλόταν. Κανείς δεν μπορεί να του προσάψει πως δε ζήτησε τη γνώμη και τις προτάσεις των παρατάξεων ενόψει του τεχνικού προγράμματος που είναι και το πιο βασικό διότι αφορά άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.


Έκτοτε δεν είναι γνωστό αν τελικά υπήρξε ανταπόκριση.


Η πραγματικότητα είναι η εξής:


> Αν κάποιος θέλει να αδράξει την ευκαιρία και να αναδειχθεί μέσα από αυτό, θα προχωρήσει σε ρεαλιστικές και αξιόλογες προτάσεις προς υιοθέτηση από τη δημοτική αρχή.


> Αν πάλι κάποιος δεν επιθυμεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό τότε δε θα καταθέσει καμία πρόταση ή θα προχωρήσει σε προτάσεις που όμως δε θα μπορούν να υιοθετηθούν. Σε κάθε περίπτωση η συμπολίτευση θα έχει τη δυνατότητα ενδεχομένως να ακούσει και πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί και να τα υιοθετήσει.


Δε γνωρίζω τι είναι πολιτικά συμφέρον για κάποιον. Εξαρτάται πως προσεγγίζει κανείς την ενασχόληση με τα κοινά.


Τουλάχιστον, δίνεται μια ευκαιρία να σπάσει η μονοτονία περιττών αντιπαραθέσεων πηγαίνοντας σε ευχάριστους πονοκέφαλους που να έχουν να κάνουν με έναν υγιή ανταγωνισμό προτάσεων προς όφελος των δημοτών ώστε να υιοθετηθούν οι καλύτερες.

Νεότερη Παλαιότερη