Παιδικές χαρές made in Turkey και το κρυφό καμάρι

tkΤα θρακιώτικα "Τουρκικά Νέα" έφεραν στην επιφάνεια ένα ζήτημα το οποίο είχε περάσει στα ψιλά. Την εγκατάσταση τουρκικής κατασκευής παιχνιδιών στις παιδικές χαρές. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες του δημοσιεύματος, κατάλαβα ότι πρόκειται για την παιδική χαρά στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη στο Κοντόπευκο. Βέβαια εφόσον έτρεξε ευρύτερη εργολαβία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Σταθόπουλου, πιθανότατα αντίστοιχες τουρκικές επιλογές να έχουν γίνει και σε υπόλοιπες παιδικές χαρές της πόλης.


Του Στρατή Μαζίδη

Στις 21-11-2019 γράφαμε για τον τραυματισμό παιδιού στην παιδική χαρά του Κοντοπεύκου [άρθρο] μόλις τέσσερις ημέρες μετά που ο πρώην Δήμαρχος κατά την προσφιλή του συνήθεια έσπευδε να ανακοινώσει ότι πρόκειται για εργολαβία της δικής του δημοτικής περιόδου.


trampala1

Το θέμα έλαβε ευρύτερες διαστάσεις καθώς εκτός των Τουρκικών Νέων, υπήρξε σχετική αναφορά και στο πρωινό "Εν Αθήναις" του Γιώργου Τράγκα.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει:

bs

Eνώ σε σχετικό σχόλιο απαντά ότι είχε καταψηφίσει το θέμα όταν είχε έρθει προς ψήφιση.

Δε γνωρίζω αν ο κ. Σταθόπουλος ήξερε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού ή όχι. Πάντως τον περασμένο Μάιο ο Δήμαρχος Σουφλίου στην Οικονομική Επιτροπή είχε απορρίψει την επιλογή παιχνιδιών κατασκευασμένων στην Τουρκία που περιλαμβάνονταν στην προσφορά του εργολάβου / αναδόχου για πέντε παιδικές χαρές [άρθρο].


Στην εδώ αντίστοιχη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, τι συνέβη; Ή γιατί δε συνέβη κάτι παρόμοιο; Ποιος έτρεξε το διαγωνισμό;


Πάντως η ποιότητα των παιχνιδιών...φάνηκε.


Σε κάθε περίπτωση όταν μια χώρα αποτελείται ως επί το πλείστον από συνταξιούχους [ορισμένοι εκ των οποίων πρόωρα] και μισθοδοτούμενους από τον κρατικό κορβανά, είναι ένας καλός λόγος να προβληματίζεται κανείς. Ένας δεύτερος λόγος προβληματισμού είναι ότι οι παλαιού τύπου παιδικές χαρές άντεξαν δεκαετίες, οι σημερινές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε σύντομα σχετικά να χρειάζονται πάλι παρεμβάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη