Μια πρωτοποριακή performance στη Βίλα Ιόλα: Alexandre Iolas, The Last Supper

iolas3Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και προσφάτως νέο μέλος της Επιτροπής για τη Βίλα Ιόλα, Γιάννης Αργυρός ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρότασης του Χριστόφορου Αντωνιάδη να πραγματοποιηθεί μια παράσταση/performance στον εξωτερικό μπροστινό προαύλιο χώρο, το Σεπτέμβριο του 2020, για τρεις ημέρες (Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή με πιθανές ημερομηνίες: 11-­12‐13 ή 18-­19‐20 Σεπτεμβρίου).

Πρόκειται για μια καινούργια πρωτοποριακή performance, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και θα συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης (θέατρο, μουσική, χορό) πάντα με κεντρική φιγούρα τον Αλέξανδρο Ιόλα και το σημαντικό ρόλο του στην διαμόρφωση της τέχνης του 20ου αιώνα. Έμπνευση της performance το τελευταίο έργο που οραματίστηκε ο Ιόλας και πραγματοποίησε ο Άντι Γουόρχολ, που δεν είναι άλλο από το ‘Μυστικό Δείπνο’.

Ενδεικτικός τίτλος της performance, όπως ανέφερε ο κ. Αργυρός με βάση πρόταση του κ. Αντωνιάδη είναι ‘Alexandre Iolas, The Last Supper’ σε κείμενο και σκηνοθεσία του τελευταίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Γιάννη Αργυρού, η πρόταση του Χριστόφορου Αντωνιάδη προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη την τόσο κομβική και σημαντική στιγμή για τη Βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα μετά την πρόσφατη εξέλιξη, δηλαδή τη μετατροπή της ιστορικής βίλας σε χώρο εκθέσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (κατόπιν εγκρίσεως της σχετικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων), την έκταση και τη δημοσιότητα που πήρε το γεγονός  αλλά και πριν αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή και τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου

Νεότερη Παλαιότερη