Είδε κι απόειδε λοιπόν το δένδρο κι έπεσε...ίσως να είναι καλύτερα έτσι

[caption id="attachment_86401" align="aligncenter" width="480"]81248315_2503413826652854_1460450745072484352_n φωτο από αναγνώστες του site πριν λίγο[/caption]

Έπεσε λοιπόν το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, σε μια πόλη η οποία για πολλοστή φορά δε θυμίζει Χριστούγεννα, διότι ούτε μερικές εκδηλώσεις με τους συνήθεις υπόπτους και το γνωστό κοινό των 150 παρισταμένων συνιστά εορταστική ατμόσφαιρα ή αυτό που δικαιούνται οι δημότες.


Του Στρατή Μαζίδη


Το να πέσει το δένδρο, δεν είναι κακό. Άλλωστε είναι αληθινό, όχι σιδερένιο όπως τα προηγούμενα. Το βράδυ χάλασε ο Θεός τον κόσμο. Άσχετα βέβαια αν θα μπορούσαμε να είχαμε μεριμνήσει για την καλύτερη στήριξή του. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα, απόγευμα Κυριακής όπως με διαβεβαίωσαν φίλοι από την πλατεία, το δένδρο παραμένει πεσμένο. Κανείς δεν πήγε να το σηκώσει. Κι αν πέσει; Να το ξανασηκώσει. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι ίσως φρόντισε κάποιος αρμόδιος να κόψει την ηλεκτροδότηση, μην έχουμε τίποτε χειρότερο.


Ίσως από την άλλη να είναι καλύτερα έτσι. Η πόλη είναι αστόλιστη. Εκδηλώσεις σαν αυτές άλλων δήμων δε γίνονταν και δε γίνονται. Τα παιχνίδια στην κεντρική πλατεία είναι πανάκριβα και δεν τα πλησιάζει κανείς. Τα αντίσκηνα στο πλάι του δένδρου κανείς δε γνωρίζει τι ρόλο εξυπηρετούν. Είδε κι απόειδε λοιπόν το δένδρο κι έπεσε. Δεν άντεξε άλλο και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων. Και καλά έκανε μπας και πεσμένοι τώρα κάτω καθώς είμαστε, αποφασίσουμε με το νέο έτος να κάνουμε μια σωστή ολοκληρωμένη δουλειά για του χρόνου και τα επόμενα χρόνια ώστε λίγο λίγο να αρχίσουμε να σηκωνόμαστε.


Όσο εξακολουθούμε να προσεγγίζουμε τις γιορτές σαν αγγαρεία, τα δένδρα θα πέφτουν διότι πολύ απλά χρόνια τώρα το χριστουγεννιάτικο δένδρο της Αγίας Παρασκευής δεν το φροντίσαμε σωστά για να αποκτήσει γερές και βαθιές ρίζες.
Νεότερη Παλαιότερη