Παραμονές εκλογών και υποψήφιος Δήμαρχος τάζει δύο κολυμβητήρια με τρεις πισίνες!

kolymvitirioΜετά από αρκετά χρόνια το θέμα της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου στην οδό Μακεδονίας επανήλθε στην επικαιρότητα πριν λίγους μήνες με την έρευνα της δημοτικής παράταξης "Αλλάζουμε" σε συνδυασμό με τη δέσμευση του υπ. δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη να αποπερατώσει την υφιστάμενη ημιτελή υποδομή σύμφωνα και με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, αποτελώντας πλέον μια εκ των τριών βασικών δεσμεύσεών του.


Του Στρατή Μαζίδη


Την πρόταση για αποπεράτωση του κολυμβητηρίου στη Νέα Ζωή, υποστηρίζει και ο υπ. δήμαρχος Γιώργος Οικόνομου (Νέα Αρχή).


Εσχάτως όμως διαβάσαμε στο προεκλογικό πρόγραμμα του Β. Ζορμπά ότι ξαφνικά άλλαξε γνώμη και τάσσεται πλέον λίγο πριν τις εκλογές υπέρ της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου στη Νέα Ζωή ενώ διατηρεί και αυτό που υποσχόταν από το 2010  στο Αθλητικό Κέντρο των Πευκακίων (όπου στην πρώτη του θητεία παρέδωσε ό,τι ακριβώς παρέλαβε και που παραδέχθηκε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη).


Το γεγονός ότι όσο ήταν δήμαρχος και είχε όλη τη δύναμη δεν ασχολήθηκε με την πρόταση Καράμπελα αφού επιθυμούσε να γκρεμίσει το κολυμβητήριο και ξαφνικά την ασπάστηκε λίγο πριν τις εκλογές, μάλλον πρόκειται για...σύμπτωση.


Program_2019_-page-009


Ωστόσο το 2010 στο προεκλογικό του πρόγραμμα διαβάζουμε:


«Σ' αυτό τον χώρο θα κατασκευαστεί και το κολυμβητήριο με δύο πισίνες των 25 μέτρων μια κλειστή και μια ανοικτή». Αν δεν υπήρχε το "και το" θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ίσως γίνεται λόγος για ένα δεύτερο κολυμβητήριο. Η χρήση όμως του άρθρου γραμματικά σημαίνει πως αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο, κι εν προκειμένω το ημιτελές κολυμβητήριο της οδού Μακεδονίας.


sport1


Στις 7 Μαρτίου του 2012 ο π. Δήμαρχος παρά το προεκλογικό του πρόγραμμα εισηγήθηκε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διερεύνηση από κοινού δημιουργίας κολυμβητηρίου με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο λόφο Τσακού στα όρια των δύο δήμων.


Δείτε την απόφαση εδώ >  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9244%CE%97%CE%A96%CE%A5-996?inline=true


Τι απέγινε με εκείνη την επιτροπή κανείς δε γνωρίζει.


Στις 27 Μαρτίου του 2013 ο τ. Δήμαρχος εισηγείται και περνά κατά πλειοψηφία την ακύρωση του διαγωνισμού για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου. Την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ > https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%952%CE%A8%CE%A96%CE%A5-2%CE%9C%CE%A0?inline=true&fbclid=IwAR1MPyzr285ybPVV5-agdiSVTPcxEp7m_6xEsulZPIc6Qlw7LJtsz9Pkjfs


και δεν κινείται στο πνεύμα της αναζήτησης νέας χρηματοδότησης παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση βρισκόταν το κόμμα που τότε τον υποστήριζε.


Το Μάιο του 2013 ο Β. Ζορμπάς εισηγήθηκε στην Επιτροπή διαβούλευσης να γκρεμίσει το υφιστάμενο κτίσμα και να μπαζωθεί ο χωρός, κατεδαφίζοντας παράλληλα μισό δις δραχμών.


Ο Γιώργος Καράμπελας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σχολιαστής" (link) το Σεπτέμβριο του 2014 αποκαλύπτει μεταξύ άλλων:


«Πριν από ένα χρόνο το Μάιο του 2013 ο κ. Ζορμπάς έφερε στην Επιτροπή  Δημοτικής Διαβούλευσης πρόταση να γκρεμιστεί ό,τι είχε φτιαχτεί και να μπαζω­θεί ο χώρος. Επειδή μετέχω στην συγκεκριμένη επιτροπή του απέδειξα με ατράνταχτα, τεχνικά αλλά και οικονομικά επιχειρήματα ότι αυτό που ζητούσε δεν «έστεκε».  Αρχικά γιατί χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να κατεδαφιστεί όλο αυτό το οικοδόμημα και δεύτερον αν υποθέταμε ότι γκρέμιζε και πέταγε τα μπετά για να γίνει μπάζωμα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς των 9 μέτρων από τη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την Επτανήσου, το μπάζωμα αυτό δεν θα μπορούσε να δεχτεί οποιοδήποτε μελλοντικό κτήριο εσαεί!».


Στο ερώτημα της εφημερίδας πως κινήθηκε η διοίκηση Ζορμπά είχε απαντήσει:


«Επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Καταρχήν ο Βασίλης Ζορμπάς πριν γίνει δήμαρχος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη του κολυμβητηρίου στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο και μιλούσε για κατεδάφιση και μπάζωμα του χώρου. Όμως σ’ αυτό το σημείο ο Δήμος έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα. Σε δραχμές είχε ξοδέψει εκείνη την περίοδο 500 εκατομμύρια. Θα ξοδέψει άλλες 500 χιλιάδες ευρώ για να το κατεδαφίσει και να το μπαζώσει;  Δηλαδή να πετάμε συνέχεια χρήματα μέσα στο χώμα; Είναι παρανοϊκό!  Είναι δυνατόν να πετάξεις και να μπαζώσεις 1500 τετραγωνικά μέτρα κτίριο  όταν μπορείς να δημιουργήσεις  ένα στολίδι για την πόλη σ’ εκείνη την περιοχή;».


Στις 5 Μαρτίου του 2018 η παράταξη του τ. δημάρχου δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως τάχθηκε θετικά στην έγκριση νέας μελέτης για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2018, μολονότι η προγραμματική της θέση ήταν το κολυμβητήριο να γίνει στα Πευκάκια.


Χωρίς τίτλο


Ωστόσο μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 14/3/2018 έθετε σε διαβούλευση την πρότασή της για τον αθλητικό πάρκο στα Πευκάκια, όπου επαναλαμβάνει την προγραμματική της πρόταση του 2010 για δημιουργία του κολυμβητήριου με δύο πισίνες στα Πευκάκια παρουσιάζοντας σχετικό διάγραμμα.


002


003


Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον επίλογο της ανακοίνωσης:


Την παραπάνω πρότασή μας θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση, έως το τέλος Ιουνίου 2018, οπότε και θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά της. Όποιος επιθυμεί (σύλλογοι, παρατάξεις ή μεμονωμένα άτομα) μπορεί να λάβει μέρος στη διαβούλευση , με προτάσεις ή παρατηρήσεις, με δυο τρόπους: Είτε αποστέλλοντας αυτές στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της παράταξής μας agparipolimas@hotmail.gr είτε με την ηλεκτρονική διαβούλευση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:




  1. Στο τέλος του άρθρου πληκτρολογήστε το όνομα, το email και το σχόλιό σας

  2.  Πατήστε «Δημοσίευση».


Όλα τα σχόλια θα είναι δημόσια.


+ + + + +


Ο Β. Ζορμπάς σε συνέντευξή του πριν μερικές εβδομάδες στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου αναφερόμενος στο θέμα των αθλητικών χώρων δήλωσε:


«Το τρίτο θέμα που υπάρχει είναι οι αθλητικοί χώροι. Δυστυχώς η Αγία Παρασκευή πρέπει να είναι ίσως από τους χειρότερους, ο χειρότερος δήμος της Αττικής όσον αφορά [το θέμα] αθλητικών χώρων. Έχει να γίνει κάτι αθλητικό στην Αγία Παρασκευή τουλάχιστον 10-15 χρόνια. Καινούρια εγκατάσταση. Εμείς βέβαια δεν μπορέσαμε, δε βρήκαμε χρηματοδότηση, δεν είχαμε τα χρήματα αλλά θα μπορούσε ας πούμε η διοίκηση από την στιγμή που είχε υπουργούς εκεί στη Γ.Γ.Α. να χρηματοδοτήσει. Έχουμε καταθέσει μια μελέτη για ένα αθλητικό κέντρο, θα σας το αφήσω κι αυτό, στα Πευκάκια, 23 στρεμμάτων, όπου βέβαια γράφει τι ακριβώς, κι αυτό το βάλαμε σε διαβούλευση και πήραμε απαντήσεις από τους πολίτες, το τι πιστεύουνε ή κάποιες διαφοροποιήσεις, δεν ήτανε σπουδαίες»


Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση δημοσιευμένη από τους πολίτες.


Χωρίς τίτλο


Εν κατακλείδι:


> Το 2010 ο Β. Ζορμπάς ήθελε να φτιάξει κολυμβητήριο στα Πευκάκια και το 2013 εισηγείται στην επιτροπή διαβούλευσης να γκρεμίσει το υφιστάμενο κτίσμα στη Νέα Ζωή μετατρέποντας σε μπάζα μισό δις δραχμές και στέλνοντας το λογαριασμό στους δημότες για την κατεδάφιση, η οποία ενδεχομένως θα απαιτούσε και χρήση εκρηκτικών υλών


> Το 2012 το έψαξε και για το λόφο Τσακού δίχως να ενημερώσει ποτέ επίσημα τι απέγινε με τη διαπαραταξιακή επιτροπή


> Το 2018 κι ενώ δεν είχε αλλάξει επίσημα προγραμματική θέση, ψήφισε θετικά την έγκριση νέας μελέτης για την αποπεράτωση του υφιστάμενου ημιτελούς κολυμβητηρίου


> Σε συνέντευξή του την άνοιξη του 2019 αναφέρεται στη διαβούλευση για το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, μιλά για απαντήσεις πολιτών αλλά δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη, ούτε εκδόθηκε ποτέ κάποια ανακοίνωση με τα αποτελέσματα, τις ονομαστικές συμμετοχές και τις προτάσεις όσων υποτίθεται πως συμμετείχαν.


> Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές υιοθέτησε ξαφνικά την πρόταση Καράμπελα για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου στη Μακεδονίας σε ανοικτή μορφή ενώ παράλληλα διατηρεί και αυτό που υπόσχεται στα Πευκάκια από το 2010. Δηλαδή τώρα πάμε για δύο κολυμβητήρια και συνολικά τρεις πισίνες!!!


Αύριο μπορεί να υποστηρίξει κάτι άλλο. Ποιος ξέρει; Το μόνο βέβαιο είναι ότι προεκλογικά και όταν δεν είσαι πλέον στη θέση που ήσουν κάποτε πολλά μπορείς να υποσχεθείς σε πολλούς. Κι έπειτα όταν ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα στο ραδιόφωνο ότι δεν μπόρεσε, δε βρήκε, δεν είχε, γιατί θα τα καταφέρει τώρα;

Νεότερη Παλαιότερη