Τσοβόλα δώστα όλα! Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δίνει προεκλογικό χαρτζιλίκι αλλά δε λέει κάτι πολύ βασικό

5555_6Ήταν 20 Απριλίου του 1989 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είπε την περίφημη φράση "Τσοβόλα δώστα όλα". Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής που θυμήθηκε να κλείσει μια σειρά...«υποχρεώσεων» λίγο πριν τις εκλογές. Αλλά έχει ενδιαφέρον τουλάχιστον να πούμε την αλήθεια για ορισμένες εκ των επιχορηγήσεων (αν τελικά δοθούν).


Του Στρατή Μαζίδη

Για να δούμε λοιπόν ποιοι (νομίζουν πως) θα πάρουν χρήματα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγάλης Δευτέρας:

7. Επιχορήγηση στην Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Άγιας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).

24. Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής 25-26/07/2019 (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


26. Επιχορήγηση Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων-Παρεκκλησίου Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


27. Επιχορήγηση Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου για Στέγη Γερόντων (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


28. Επιχορήγηση Εξωραϊστικού-Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής «Η Αναγέννησις» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


29. Επιχορήγηση Αθλητικού Συλλόγου Ταε Κβο Ντο Αγίας Παρασκευής (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


30. Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου «Κορύβαντες» (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος).


Τι θα γίνει αν αύριο το πρωί αιτηθούν αντίστοιχης επιχορήγησης κι άλλα γυμναστήρια στην πόλη (σχολές γυμναστικές, καράτε και λοιπόν πολεμικών τεχνών);


Γιατί δίνεται επιχορήγηση στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων όταν υπάρχει ένα μεγάλο ποσό ως κληρονομιά για την αποπεράτωσή του;


Για ποιο λόγο ξαναέρχεται επιχορήγηση για την Στέγη Γερόντων όταν ούτε η προπέρσινη αποφασισθείσα εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει πληρωθεί; Ξαφνικά ο κ. Σταθόπουλος θυμήθηκε λίγο πριν τις εκλογές το ίδρυμα; Πού ήταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια; Δεν τον είδαμε.


Προς τι η επιχορήγηση στο Σύλλογο των Πευκακίων όταν ο Σύλλογος αυτός διοργανώνει εκδήλωση με 18 ευρώ το άτομο προσεχώς (δείτε εδώ);


Να θυμίσουμε την αποκάλυψη πριν λίγες ημέρες του agiaparaskevi-guide.gr όπου ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιχορηγεί με € 10.000,00 τον όμιλο αντισφαίρισης με πρόεδρο αδερφό υποψηφίου του Δημάρχου, ο οποίος είναι και έμμισθος αντιπρόεδρος στον ΠΑΟΔΑΠ. Επίσης συγγενής Α' βαθμού του πρώτου έχει σύμβαση με το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο.


Αναρωτιέμαι μήπως τελικά όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί είμαστε θύματα. Σκέπτομαι να βρω μερικούς φίλους από τη γειτονιά και αφού το μπιλιάρδο θεωρείται άθλημα, να ιδρύσουμε το  σωματείο "Η Σπόντα" για να ζητήσουμε επιχορήγηση από το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Επίσης επειδή και το μπριτζ θεωρείται σπορ, είχε γίνει μάλιστα προσπάθεια να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το σύλλογο αθλητών μπριτζ "Η Μπλόφα".


Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι σε όλους όσους έταξαν χρήματα, δεν τους είπαν τη συνέχεια. Τους άφησαν να την ανακαλύψουν μετά τις εκλογές. Πολλές λοιπόν από αυτής της μορφής τις...επιχορηγήσεις (για τις οποίες ούτε εισήγηση ούτε ποσό μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε εγκαίρως) δεν περνούσαν από τον επίτροπο του Ε.Σ. Τώρα βέβαια επίτροπος δεν υπάρχει. Ωστόσο ποιος υπάλληλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα πάρει το ρίσκο να βάλει την υπογραφή του στα προεκλογικά δωράκια του Δημάρχου και όταν μάλιστα γνωρίζει ότι από 31/12/2019 επανέρχεται ο έλεγχος από τον επίτροπο;


Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται, διότι όπως και το 1989 ο Δημήτρης Τσοβόλας τελικά δεν έδωσε τίποτε (σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του), ομοίως και τώρα μάλλον οι δικαιούχοι θα μείνουν με το χέρι ανοικτό.


Νεότερη Παλαιότερη