Ας μιλήσουμε για το Κολυμβητήριο...με τα δικά τους λόγια

kolymvitirio1


Το θέμα του κολυμβητηρίου στην οδό Μακεδονίας έχει επανέλθει στην επικαιρότητα μέσω της ηλεκτρονικής έρευνας της παράταξης "Αλλάζουμε". Όσο κι αν αυτό προκαλεί εύλογη καχυποψία σε όλους όσους μεγαλώσαμε με αυτό το διαχρονικό ζήτημα, είναι μάλλον θετική η αναφορά στην «πρόταση του «Αλλάζουμε» και του Γιάννη Μυλωνάκη για άμεση ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στο χώρο που υπάρχει σήμερα». Η Ελισάβετ Πετσατώδη, όταν ήταν αντιδήμαρχος της νυν δημοτικής αρχής προχώρησε σε έλεγχο της στατικής ικανότητας του υπάρχοντος κτίσματος ενώ στη συνέχεια επανεκκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες για να πάρει μπροστά το θέμα.


Του Στρατή Μαζίδη


Ωστόσο το ερώτημα της έρευνας αν «Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση του κ. Ζορμπά το 2013, όταν ήταν Δήμαρχος, να ακυρώσει το διαγωνισμό για την κατασκευή του κολυμβητηρίου;» φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς σε δημοσιεύματα ανθρώπων προσκείμενων σε αυτή διατυπώνονται ισχυρισμοί ότι ο π. Δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να ακυρώσει το διαγωνισμό.


Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να περιοριστούμε στα παρακάτω:


Προεκλογικό Πρόγραμμα Β. Ζορμπά του 2010


Στο πρόγραμμα του Β. Ζορμπά διαβάζουμε «Σ' αυτό τον χώρο θα κατασκευαστεί και το κολυμβητήριο με δύο πισίνες των 25 μέτρων μια κλειστή και μια ανοικτή». Αν δεν υπήρχε το "και το" θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ίσως γίνεται λόγος για ένα δεύτερο κολυμβητήριο. Η χρήση όμως του άρθρου γραμματικά σημαίνει πως αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο, κι εν προκειμένω το ημιτελές κολυμβητήριο της οδού Μακεδονίας.


sport1


Μάρτιος 2012 - Συγκρότηση επιτροπής για κοινό κολυμβητήριο με το Χολαργό


Στις 7 Μαρτίου του 2012 ο π. Δήμαρχος παρά το προεκλογικό του πρόγραμμα εισηγήθηκε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διερεύνηση από κοινού δημιουργίας κολυμβητηρίου με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού στο λόφο Τσακού στα όρια των δύο δήμων.


Δείτε την απόφαση εδώ >  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9244%CE%97%CE%A96%CE%A5-996?inline=true


Μάρτιος 2013 - Ακύρωση του διαγωνισμού


Στις 27 Μαρτίου του 2013 ο τ. Δήμαρχος εισηγείται και περνά κατά πλειοψηφία την ακύρωση του διαγωνισμού. Την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ > https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%952%CE%A8%CE%A96%CE%A5-2%CE%9C%CE%A0?inline=true&fbclid=IwAR1MPyzr285ybPVV5-agdiSVTPcxEp7m_6xEsulZPIc6Qlw7LJtsz9Pkjfs


Σχετικό απόσπασμα:


Χωρίς τίτλο


Να θυμίσουμε ότι ήδη αρκετά νωρίτερα είχε παρουσιαστεί δημόσια και μέσα από την παρούσα σελίδα η πρόταση του γνωστού συνδημότη μας, πολιτικού μηχανικού και προέδρου του ΓΣΑΠ, Γιώργου Καράμπελα η οποία προέβλεπε το εναλλακτικό σχέδιο αποπεράτωσης με πολύ χαμηλότερο κόστος.


Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Καράμπελα το καλοκαίρι του 2012:


http://www.agiaparaskevi-guide.gr/2012/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b7/

Σεπτέμβριος του 2014


Ο Γιώργος Καράμπελας σε επόμενη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Σχολιαστής" (link) αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Πριν από ένα χρόνο το Μάιο του 2013 ο κ. Ζορμπάς έφερε στην Επιτροπή  Δημοτικής Διαβούλευσης πρόταση να γκρεμιστεί ό,τι είχε φτιαχτεί και να μπαζω­θεί ο χώρος. Επειδή μετέχω στην συγκεκριμένη επιτροπή του απέδειξα με ατράνταχτα, τεχνικά αλλά και οικονομικά επιχειρήματα ότι αυτό που ζητούσε δεν «έστεκε».  Αρχικά γιατί χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να κατεδαφιστεί όλο αυτό το οικοδόμημα και δεύτερον αν υποθέταμε ότι γκρέμιζε και πέταγε τα μπετά για να γίνει μπάζωμα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς των 9 μέτρων από τη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την Επτανήσου, το μπάζωμα αυτό δεν θα μπορούσε να δεχτεί οποιοδήποτε μελλοντικό κτήριο εσαεί!».


Στο ερώτημα της εφημερίδας πως κινήθηκε η διοίκηση Ζορμπά είχε απαντήσει:


«Επί της ουσίας δεν έκανε τίποτα. Καταρχήν ο Βασίλης Ζορμπάς πριν γίνει δήμαρχος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη του κολυμβητηρίου στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο και μιλούσε για κατεδάφιση και μπάζωμα του χώρου. Όμως σ’ αυτό το σημείο ο Δήμος έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα. Σε δραχμές είχε ξοδέψει εκείνη την περίοδο 500 εκατομμύρια. Θα ξοδέψει άλλες 500 χιλιάδες ευρώ για να το κατεδαφίσει και να το μπαζώσει;  Δηλαδή να πετάμε συνέχεια χρήματα μέσα στο χώμα; Είναι παρανοϊκό!  Είναι δυνατόν να πετάξεις και να μπαζώσεις 1500 τετραγωνικά μέτρα κτίριο  όταν μπορείς να δημιουργήσεις  ένα στολίδι για την πόλη σ’ εκείνη την περιοχή;».


Μάρτιος του 2018 - 1


Στις 5 Μαρτίου του 2018 η παράταξη του τ. δημάρχου δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται πως τάχθηκε θετικά στην έγκριση νέας μελέτης για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου κατά τη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2018, μολονότι αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τις παραπάνω προγραμματικές της δεσμεύσεις.


Χωρίς τίτλο


Μάρτιος του 2018 - 2


Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, στις 14/3/2018 έθετε σε διαβούλευση την πρότασή της για τον αθλητικό πάρκο στα Πευκάκια, όπου επαναλαμβάνει την προγραμματική της πρόταση του 2010 για δημιουργία του κολυμβητήριου με δύο πισίνες στα Πευκάκια παρουσιάζοντας σχετικό διάγραμμα.


002


003


Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον επίλογο της ανακοίνωσης:


Την παραπάνω πρότασή μας θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση, έως το τέλος Ιουνίου 2018, οπότε και θα δημοσιοποιήσουμε τα αποτελέσματά της. Όποιος επιθυμεί (σύλλογοι, παρατάξεις ή μεμονωμένα άτομα) μπορεί να λάβει μέρος στη διαβούλευση , με προτάσεις ή παρατηρήσεις, με δυο τρόπους: Είτε αποστέλλοντας αυτές στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της παράταξής μας agparipolimas@hotmail.gr είτε με την ηλεκτρονική διαβούλευση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:




  1. Στο τέλος του άρθρου πληκτρολογήστε το όνομα, το email και το σχόλιό σας

  2.  Πατήστε «Δημοσίευση».


Όλα τα σχόλια θα είναι δημόσια.


Χωρίς τίτλο


Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα σχόλιο δημοσιευμένο, ενώ πλοηγούμενος στις ανακοινώσεις της παράταξης μετά τον Ιούνιο του 2018 δεν μπόρεσα να βρω καμία ανακοίνωση.


Εν κατακλείδι ο Β. Ζορμπάς, είτε ήταν είτε όχι υποχρεωμένος να ακυρώσει το διαγωνισμό αποπεράτωσης του έργου, ελάχιστη σημασία έχει αφού αποτελεί διαχρονική προγραμματική θέση της παράταξής του το κολυμβητήριο να ανεγερθεί στα Πευκάκια και όχι στον προκαθορισμένο χώρο στην οδό Μακεδονίας, όπου όπως σημειώνει ο Γιώργος Καράμπελας, επιθυμία του τ. δημάρχου ήταν να διαθέσει χρήματα για να γκρεμίσει το υφιστάμενο κτίσμα αξίας περίπου μισό δις δραχμών.

Νεότερη Παλαιότερη