Οι πιο όμορφοι κήποι στον κόσμο!

Villa_d'Esté_-_Fontaine_de_l'orgue

Villa d’Este (Ιταλία)

Οι κήποι της Villa d’Este στο Tivoli της Ιταλίας που θεωρούνται αριστούργημα της κουλτούρας και της αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης, έχουν αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι επίσης μέλος του Grandi Giardini Italiani, ενός συλλόγου των καλύτερων κήπων της χώρας. Οι κήποι έχουν μεγάλη συλλογή από τριαντάφυλλα, γιασεμιά, καμέλιες, φοίνικες, μανόλιες, και άλλα,  καταρράκτες, συντριβάνια, πισίνες και τοιχογραφίες και μωσαϊκά με βότσαλα.

Powerscourt (Ιρλανδία)

Το Powerscourt Estate είναι ένα κτήμα που βρίσκεται στο Enniskerry, County Wicklow της Ιρλανδίας. Οι όμορφα διαμορφωμένοι κήποι αυτού του κτήματος είναι από τους ομορφότερους κήπους του κόσμου  Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους ιαπωνικούς κήπους, έναν ιταλικό θεματικό κήπο, τη λίμνη των δελφινιών.

Stourhead (Αγγλία)

Το κτήμα Stourhead των 2.650 στρεμμάτων στο Wiltshire της Αγγλίας φιλοξενεί έναν από τους ομορφότερους κήπους στον κόσμο. Mνημεία και αρχιτεκτονικά θαύματα του 18ου αιώνα, aρκετοί ναοί, ένας οβελίσκος, ο Σταυρός του Μπρίστολ, ο Πύργος του βασιλιά Alfred, είναι μερικά από τα ορόσημα των κήπων του Stourhead.

Butchart (Καναδάς)

Οι Butchart Gardens είναι μια ομάδα θεαματικών κήπων, δημιούργημα της Jennie Butchart, συζύγου ενός πρωτοποριακού βιομηχάνου, του Robert Pim Butchart. Οι κήποι βρίσκονται κοντά στη Βικτώρια  λίγο πιο έξω από το Βανκούβερ του Καναδά. Η κατασκευή τους ξεκίνησε από τη Jennie Butchart το 1909 στη θέση ενός εξαντλημένου λατομείου  και με τη συνεχή υποστήριξη του συζύγου της ολοκληρώθηκε το 1921, αρχίζοντας σύντομα να προσελκύουν επισκέπτες.

Εκτός από τον πρώτο κήπο στα απομεινάρια του λατομείου το ζευγάρι πρόσθεσε κι άλλους κήπους όπως ιαπωνικό και μεσογειακό κήπο, αντικατέστησαν τα γήπεδα τένις τους με ιταλικό κήπο καθώς κι έναν κήπο με τριανταφυλλιές για να αντικαταστήσουν τον ταπεινό τους κήπο. Όλοι αυτοί οι κήποι παραδόθηκαν στον εγγονό τους ως πολύτιμη κληρονομιά. Οι διάδοχοι έκαναν τα όνειρα της Jennie Butchart πραγματικότητα και σήμερα, εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται τους κήπους Butchart στον Καναδά, θαυμάζοντας τα όμορφα άνθη και χαλαρώνοντας στην ήρεμη ατμόσφαιρα.

Château de Versailles (Γαλλία)

Οι κήποι των Βερσαλλιών είναι οι κήποι του περίφημου ομώνυμου ανακτόρου στις Βερσαλίες της Γαλλίας. Τους κήπους σχεδίασε τον 17ο αιώνα ο διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας τοπίου André Le Nôtre κατόπιν παραγγελίας του Λουδοβίκου XIV. Καταλαμβάνουν έκταση περίπου 800 εκταρίων γης, με ολάνθιστα παρτέρια, σιντριβάνια, τεχνητές λίμνες και αγάλματα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία.

Master of the Nets Garden (Κίνα)

Ο Master of the Nets Garden, που βρίσκεται στην περιοχή Gusu της Κίνας , είναι γνωστός για την εντυπωσιακή ομορφιά του και μαζί με άλλους κήπους θεωρείται παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.  Μια λιμνούλα αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του κεντρικού κήπου και διακοσμημένα μονοπάτια και όμορφα σχεδιασμένα κτίρια οδηγούν από τη λίμνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Ένα περίπτερο φιλοξενείται μέσα στη λίμνη, η οποία είναι προσβάσιμη από μια μικρή γέφυρα.

Villa Éphrussi de Rothschild (Γαλλία)

Αυτοί οι παραθαλάσσιοι κήποι είναι μόνο μία από τις πολλές φανταστικές εικόνες που βλέπουν οι επισκέπτες στη γαλλική Ριβιέρα.  Υπάρχουν εννέα ξεχωριστοί κήποι που περιβάλλουν τη βίλα, ο καθένας με τα δικά του μοναδικά θέματα. Οι θεματικοί κήποι περιλαμβάνουν έναν εξωτικό κήπο, έναν κήπο της Φλωρεντίας, έναν γαλλικό τυπικό κήπο, έναν ιαπωνικό κήπο, έναν Προβηγκιανό κήπο, έναν κήπο με τριανταφυλλιές, , έναν ισπανικό κήπο και ένα πέτρινο κήπο. Ο γαλλικός κήπος είναι ο μεγαλύτερος.

mynewaroundtheworld.blogspot.com

Νεότερη Παλαιότερη