Έχει πολύ μεγάλη αξία να κρατάς το λόγο σου και να είσαι μετρημένος κύριοι πολιτικοί μας

stegi_agiosnektarios1Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2018 έγραφα ένα κείμενο σχετικά με μια έκκληση που είχε απευθύνει ο π. Κωνσταντίνος Κουνάλης στο εκκλησίασμα με το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Για να είμαι ειλικρινής, αν γνώριζα τι θα επακολουθούσε, δε θα το έγραφα. Ήμουν βέβαιος πως δεν επρόκειτο να συμβεί τίποτε. Το έκανα για λόγους συνείδησης απέναντι σε ένα φίλο. Δυστυχώς δε γνώριζα ότι όσοι εμπλέκονται στην πολιτική δεν έχουν κανένα όριο.


Του Στρατή Μαζίδη


Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου για να ενημερωθεί περισσότερο. Ξαφνικά στην 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έγκριση της 10ης (!) αναμόρφωσης του προϋπολογισμού ακούω δημοτικό σύμβουλο να κάνει χρήση του περιεχομένου του κειμένου μου δίχως να τηρήσει τη δεοντολογία αιτούμενος την ενίσχυση της Στέγης Γερόντων με 20.000 ευρώ από το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος μάλιστα δε θυμόταν αρχικά το όνομα του ιερέως, ώστε επί τόπου με μήνυμα τον ενημέρωσα όπως επίσης ότι εκτός των € 20.000,00 εκκρεμούσαν άλλα 5.500,00 από πέρυσι.


Την επόμενη ημέρα ο δημοτικός σύμβουλος έβγαλε ένα πανηγυρικό αυτοδιαφημιστικό δελτίο τύπου εισπράττοντας επευφημίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η παρέμβασή του όσο και η ανακοίνωσή του έγιναν δίχως να επικοινωνήσει προηγουμένως με το ίδρυμα, να ρωτήσει αν του επιτρέπουν να κάνει κάποια παρέμβαση και πως. Τότε κάτω από τις επευφημίες και τα "ζήτω" προέτρεπα πρώτα να περιμένουμε και μετά να αρχίσουμε τα πανηγύρια.


Από την Στέγη ευχαρίστησαν το Δήμαρχο. Όμως φαίνεται ότι λεφτά δεν υπήρχαν και κάποια στιγμή ο Δήμαρχος είχε πει πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να...μεσολαβήσει ώστε ο π. Κωνσταντίνος να συναντήσει τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής (!), και ότι ο ίδιος δεν έχει δεσμευθεί για τίποτε! Χώρια ότι κάποιος παρενέβη κάπου κεντρικά και προκάλεσε κυριολεκτικά πολύ κακό σε ανθρώπους που δεν έπραξαν τίποτε το μεμπτό.


Στη συνεδρίαση όμως του Σεπτεμβρίου υπάρχουν τέσσερις αναφορές στο θέμα με το Δήμαρχο να απαντά στην ερώτηση αν δεσμεύεται για τις 20.000 ευρώ: Θα το οργανώσουμε καλύτερα αυτή τη φορά. Δεσμεύομαι, βεβαίως δεσμεύομαι με αίτηση κατάλληλη ώστε να μη γίνει αυτό που έγινε την προηγούμενη φορά.


- Τα 20 χιλιάρικα;


- Ναι Ναι Ναι Ναι


Φαντάζομαι ότι δε χρειάζεται να ανεβάσουμε το σχετικό βίντεο.


Σήμερα 14 Ιανουαρίου 2019, τέσσερις μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.


Κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2019 πριν λίγες ημέρες επισημάνθηκε η απουσία της ενίσχυσης της Στέγης ενώ αποκαλύφθηκε με έντονο ύφος η παραπάνω παρέμβαση στα κεντρικά και ο Δήμαρχος το πέρασε αθόρυβα. Τελικά δόθηκε εκ νέου μια γενικόλογη υπόσχεση από τον κ. Σταθόπουλο επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να δούμε πως θα γίνει η διαδικασία.


Πέρασαν λοιπόν 120 ημέρες και ακόμη πρέπει να δούμε πως θα γίνει αυτή η ρημάδα η αίτηση. Τα σχόλια δικά σας.


Στη ζωή έχουν αξία δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να είσαι μετρημένος. Μετρημένος στη ζωή, στον τρόπο που μιλάς και να μην αυτοβαυκαλίζεσαι για το πόσο καλός είσαι διότι ο δημοτικός σύμβουλος πανηγύρισε τελικά το μηδέν και απέρχεται της πόλης χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής. Το δεύτερο είναι πως στη ζωή μπορεί να μην κάνουμε για κάποια δουλειά, ίσως να προσπαθούμε αλλά να αδυνατούμε να παράξουμε αποτέλεσμα, σίγουρα όμως είναι στο χέρι μας, όταν δίνουμε το λόγο μας για κάτι, να τον τηρούμε. Είναι πιο λεβέντικο να πει κανείς ότι δε θέλει ή δεν μπορεί να βοηθήσει.


Ίσως πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα να αφήσουν ήσυχη την Στέγη Γερόντων. Τόσο αυτοί που διοικούν σήμερα όσο και εκείνοι που διοικούσαν χθες έχοντας προκαλέσει μεγάλες στεναχώριες εμφανιζόμενοι εσχάτως ως υποστηρικτές της. Ας μείνουν καλύτερο στο μικρόκοσμό τους και να ξέρουν ότι "ο Θεός ου μυκτηρίζεται".

Νεότερη Παλαιότερη