Ανώμαλη προσγείωση για το Γιάννη Σταθόπουλο η απάντηση του Κώστα Κρητικίδη στην ξαφνική αγάπη του Δημόκριτου

[caption id="attachment_75350" align="aligncenter" width="500"]MrsBrown / pixabay MrsBrown / pixabay[/caption]

Η τοποθέτηση του Δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου στην εκδήλωση του π. Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου στο Δημόκριτο που ήταν επί της ουσίας ένα ανοικτό κάλεσμα στη Συμμαχία Ευθύνης και τον Κώστα Κρητικίδη μάλλον είχε μία κοφτή και ξεκάθαρη από την πλευρά του τελευταίου κατάληξη.

Του Στρατή Μαζίδη

Η αλήθεια είναι πως η παράταξη της Νίκης των Πολιτών δε βιώνει συνθήκες ούτε 2010 ούτε 2014 όταν συμπεριελάμβανε στους κόλπους της ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν ο Γιάννης Λογοθέτης και ο Γιάννης Σιδέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται πολλές απόπειρες ανοιγμάτων, μια δε φημολογούμενη σε συγγενικό πρόσωπο ισχυρού παράγοντα της δημοτικής αρχής Σιδέρη.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος αναζητεί μια νέα επιχειρηματολογία ανεξαρτησίας. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα πρασινωπό άλλοθι, αφού πια γαλάζιο δεν υπάρχει, στο πρόσωπο του Κώστα Κρητικίδη; Στα πλαίσια αυτά ξέχασε τα όσα έλεγε για τη διοίκηση Γιαννακόπουλου λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη Κυριακή του 2010 ενώ ο "Κώστας" αναγορεύθηκε στον καλύτερο δημοτικό σύμβουλο.


Η αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός να δοθεί ο λόγος στο Γιάννη Σταθόπουλο ξένισε αρκετούς εντός αλλά και εκτός του συνεδριακού κέντρου. Απεναντίας πολλοί ανέμεναν πως ανάμεσα σε ένα εκτενή κατάλογο ομιλητών θα μιλούσαν πρωτίστως στελέχη της δημοτικής αρχής Γιαννακόπουλου με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Κρητικίδη που έχει ζήσει όσο κανείς τον παλαιό συνεργάτη του.


Τελικά ο Δήμαρχος είπε τα παρακάτω τα οποία είχαμε σημειώσει σε πρόσφατο κείμενό μας (ανάρτηση):


«Βρισκόμαστε όμως σε μια νέα συγκυρία που προκύπτει από το νόμο της απλής αναλογικής και απαιτεί συνεργασίες πριν ή μετά τις εκλογές. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι μπορούμε πολλοί, αρκετοί και σίγουρα με την παράταξη του Βασίλη του Γιαννακόπουλου που τώρα πλέον επικεφαλής είναι ο Κώστας ο Κρητικίδης, αν θέλετε και θέλω να το πω ευθέως, ο καλύτερος από όλους μας δημοτικός σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια, και δεν το λέω για να, για να χαϊδέψω αυτιά. Νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στα μεγάλα ζητήματα και στα μικρότερα βεβαίως διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις ο ένας του άλλου. Προτείνω λοιπόν ανοικτά, η μέρα είπαμε είναι του Βασίλη του Γιαννακόπουλου, την κοινή, το διάλογο και την επικοινωνία για όλων των ειδών τις συνεργασίες ακόμη και προεκλογικά. Η πρόταση είναι δική μας και απευθύνεται ανοικτά στην ομάδα που ο Βασίλης, σε μια ικανή ομάδα που παρέδωσε στον Κώστα τον Κρητικίδη και που από δω και πέρα θα πάρει εκείνος τις ευθύνες του μέλλοντος»


Ωστόσο ο κ. Κρητικίδης μάλλον δεν τσίμπησε και ενδεχομένως να ζύγισε τις αντιδράσεις της αποπειραθείσης χημικής αντίδρασης του κ. Σταθόπουλου. Επιπροσθέτως σίγουρα αντελήφθη αυτό που μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει βλέποντας το σχετικό βίντεο, ότι ενδεικτικό του επικρατούντος κλίματος ήταν πως δεν υπήρξε ούτε ένα χειροκρότημα από το κοινό περί της πρότασης Σταθόπουλου, αλλά μουρμούρες.


Κάπως έτσι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κρητικίδης επιδεικνύοντας πολιτική ευγένεια έστειλε την μπάλα στην εξέδρα αφού σε ανύποπτο χρόνο τοποθετούμενος για τα δημοτικά τέλη έκανε αναφορά στο κάλεσμα του Δημάρχου λέγοντας πως ο ίδιος το εξέλαβε ως κάλεσμα προς όλες τις παρατάξεις (!) διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν ένα άδειασμα για τον ίδιο αν και η διατύπωση του κ. Σταθόπουλου υπήρξε ξεκάθαρη:


«Και δεύτερον η πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος από το βήμα του Δημόκριτου δε νομίζω ότι αφορούσε μόνο τη δική μας παράταξη, αφορούσε όλες τις παρατάξεις. Εγώ έτσι το εξέλαβα, γιατί αν δεν το εκλάμβανα έτσι, θα έλεγα ότι με άδειασε κιόλας κάνοντας μια μεμονωμένη πρόταση στην παράταξή μου για συνεργασία!»



Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμη για τον Κώστα Κρητικίδη να αποφασίσει τι και πως θα πράξει αλλά έχω την αίσθηση ότι αν η απάντησή του οφειλόταν και στην ύπαρξη πολιτικής μνήμης, συνιστά μια πράξης...ευθύνης.

Νεότερη Παλαιότερη