Αέρας Κοπανιστός!

kopanistosΉμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας τα...οράματα των μονίμων πρωταγωνιστών στα πράγματα της πόλης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το "Κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής", το "Αθλητικό Πάρκο στα Πευκάκια", το "12ο Δημοτικό Σχολείο στον Τσακό", η "Βίλα Ιόλα", το "Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής", το "Γιαβάσειο", το "Ο.Τ. 118", το Ασημακοπούλειο...


Του Στρατή Μαζίδη


Τι είναι όλα αυτά; Είναι χρόνια θέματα που μας απασχολούν κι αναφερόμαστε σε αυτά ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχουν (δεν λειτουργούν)! Ανολοκλήρωτες κατασκευές, κτίρια υπό κατάρρευση, κτίρια λεηλατημένα και παρατημένα, οικόπεδα που αγνοείται η τύχη τους και σχέδια επί χάρτου.


Αναφερόμαστε στο κολυμβητήριο λες και υπάρχει. Μιλάμε για το Γιαβάσειο ενώ έχει μείνει μόνο η πρόσοψη. Πανηγυρίζουμε ότι αγοράσαμε τον Ιόλα κι ακόμη δε γνωρίζουμε τι θα τον κάνουμε!


Την εποχή που τέθηκαν ψηλά στην ατζέντα, κυβερνούσε ο Ανδρέας, γέμιζε κάθε βράδυ τα μπουζούκια ο Διονυσίου και μεσουρανούσε ο Σαραβάκος.


Ωστόσο τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι άνθρωποι που όταν είχαν τη δυνατότητα, πέρασαν και δεν ακούμπησαν, θέλουν να κολυμπήσουν ξανά στα ρηχά νερά των παραπάνω ζητημάτων επιδιώκοντας μια πολλοστή ευκαιρία για να μονοπωλήσουν εκ νέου τις τύχες αυτής της πόλης. Ίσως βέβαια για το αυτό το σύστημα, η διαιώνιση των παραπάνω ζητημάτων να είναι μια κάποια λύσις, όπως θα έλεγε ο ποιητής. Για εμάς όμως τους δημότες αποτελούν προβλήματα. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κολυμπήσουμε πιο βαθιά;

Νεότερη Παλαιότερη