Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Dolphin Man" στο θερινό δημοτικό σινεμά "Θανάσης Βέγγος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

dolphinman1

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής ανοίγει το πρόγραμμα θερινών προβολών 2018 με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου “Dolphin Man” την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 9μμ στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο “Θανάσης Βέγγος”, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ. Κώτσης”, Σπάρτης 1, Αγ. Παρασκευή.

Η ταινία, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Καναδά, Ιταλίας, Ιαπωνίας, αναφέρεται στην ζωή και την κληρονομιά του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, που ήταν η πηγή έμπνευσης για την ταινία “Απέραντο Γαλάζιο” του Λυκ Μπεσόν.

Μέσα από αφηγήσεις φίλων και αντιπάλων του, μελών της οικογένειάς του και ανθρώπων που τον γνώρισαν, το «Dolphin Man» διερευνά πτυχές της ζωής του Ζακ Μαγιόλ και την επίδρασή του όχι μόνο στον κόσμο των καταδύσεων, αλλά επίσης της οικολογίας και της φιλοσοφίας.

Παράλληλα η ταινία είναι ένα βιωματικό ταξίδι μέσα στο νερό, που μεταφέρει την ομορφιά που ο Μαγιόλ είδε στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.

Αφηγητής είναι ο Γαλλο-Αμερικανός ηθοποιός Ζαν-Μαρκ Μπάρρ, που είχε υποδυθεί τον Ζακ Μαγιόλ πρωτοεμφανιζόμενος 30 χρόνια πριν στο “Απέραντο Γαλάζιο”.

Βραβεία: Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινημ/φου.

Παρόντες στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος και ο διευθυντής φωτογραφίας Στέλιος Αποστολόπουλος και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής κ.Γιάννης Σταθόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Είσοδος ελεύθερη, με προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Dolphin-man

Νεότερη Παλαιότερη