Τελικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει;

smiley


Χριστός Ανέστη! Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο π. Δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος είχε προχωρήσει σε μια οργισμένη δήλωση (προαναγγέλλοντας και σχετική ανακοίνωση) επειδή σε προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ασκήσει σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ως προς το διαδικαστικό κομμάτι αλλά είχαν υπερψηφίσει το διαχωρισμό των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος.


Του Στρατή Μαζίδη


Το οξύμωρο όμως είναι ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση εκείνης της δήλωσής του, που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη η Δημοτική Αρχή που φέρει ουσιαστικά την υποχρέωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, δε σχημάτιζε απαρτία. Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε το σύνολο των όσων συμβούλων της έχουν απομείνει μετά τις ανεξαρτητοποίησεις καθώς μέτρησε μόνο 13 παρόντες από την πλευρά της. Δε θα αναφερθώ στα όσα έμαθα ως προς το πως επετεύχθη η απαρτία κι αν διαδικαστικά έγιναν όλα ορθά. Η ουσία είναι ότι όπως βλέπουμε και σε αποφάσεις που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τελικά μπόρεσε και μάζεψε συνολικά 17 άτομα μαζί με τη συμβολή δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η μια εξ αυτών η Συμμαχία Ευθύνης.


Τελικά ο επικεφαλής της παράταξης μας μπερδεύει. Το περασμένο καλοκαίρι επί ώρες ξιφουλκούσε κατά της αγοράς της Βίλας Ιόλα με το συγκεκριμένο τρόπο περιγράφοντας την καταστροφή λέγοντας ότι θα καταψηφίσει και έπραξε το αντίθετο. Τώρα τη μια μέρα καταδικάζει τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους επειδή - ορθά - υπερψήφισαν ένα υπηρεσιακό θέμα ότι στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου και την επομένη δίνει ο ίδιος χείρα βοηθείας στο Δήμαρχο για να σχηματίσει απαρτία.


Κάπου έχουμε μπερδευτεί. Τι πρέπει; Τι δεν πρέπει; Μια φορά πάντως από το περασμένο καλοκαίρι διαφαίνεται να υπάρχει μια κάποια...Συμμαχία.

Νεότερη Παλαιότερη