Προβολή ταινίας: "Γαλλική Σουίτα" την Τετάρτη 25/4 από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

suitefrancaise

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής κλείνει τον κύκλο των χειμερινών προβολών 2017-2018 με την ταινία “Γαλλική Σουίτα” την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 8μμ στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ.Κώτσης”, Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή.

Η «Γαλλική σουίτα» αποτελεί το ανολοκλήρωτο συγγραφικό έργο της εβραϊκής καταγωγής Ουκρανής Ιρέν Νεμιρόφσκι, που οδηγήθηκε στο Άουσβιτς το 1942. Σχεδόν 65 χρόνια μετά το θάνατό της, η κόρη της ανακάλυψε τα πρώτα δύο μέρη ενός μυθιστορήματος που περιέγραφαν την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στο φιλήσυχο Μπισί.

Σύνοψη: Δύο γυναίκες προσπαθούν να επιβιώσουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Η νεαρή Λουσίλ μένει σε ένα αρχοντικό μαζί με την αυστηρή αστή πεθερά της και περιμένει μάταια τον άντρα της να επιστρέψει από το μέτωπο. Η αναγκαστική φιλοξενία του Γερμανού αξιωματικού Μπρούνο στο σπίτι τους αλλάζει τις ισορροπίες, η Λουσίλ γοητεύεται από τον νεαρό εισβολέα κι ένας απαγορευμένος έρωτας γεννιέται, ενώ η ναζιστική εξουσία είναι έτοιμη να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπό της.

Παραγωγή: Βρετανία – Γαλλία – Καναδάς – Βέλγιο

Σκηνοθεσία: Σαούλ Ντιμπ

Πρωταγωνιστούν: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Μισέλ Γουίλιαμς, Ματίας

Η ταινία είναι παραχώρηση της Spentzos Film.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Λέσχης.

Είσοδος-εισφορά 3 ευρώ για μη μέλη.

poster_from_suite_francaise-700x524

Νεότερη Παλαιότερη