Τα ραδιοβοηθήματα των αεροπλάνων στον Υμηττό

radiovoithimata_ymittos1

Τα ραδιοβοηθήματα πλοήγησης των αεροπλάνων που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στο παρελθόν κίνησαν την περιέργεια κάποιων οι οποίοι δεν δίστασαν να αναφερθούν, σε συνωμοσιολογικά σενάρια, για «μυστική στρατιωτική βάση» που είναι κρυμμένη από τους δορυφόρους, που ακόμα και το Google Earth τοποθέτησε ένα τεχνητό σύννεφο για να κρύψει το σημείο!

Η εγκατάσταση ξεκίνησε να κατασκευάζεται περίπου το 2001 ΝΔ του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, σε υψόμετρο 720 μέτρα, στην κορυφή του βουνού στην τοποθεσία Ραψανά, νότια από το Μαυροβούνι, στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

radiovoithimata_ymittos2

Πρόκειται για μια κυκλική εγκατάσταση, υπερυψωμένη από το έδαφος, όπου φιλοξενείται ο ραδιοφάρος, γνωστός ως V.O.R., που βοηθά τα αεροσκάφη να ακολουθούν την πορεία προς το αεροδρόμιο προορισμού. Οι σταθμοί V.O.R. είναι προσανατολισμένοι στον Βορρά και στέλνουν ενδείξεις με τις μοίρες της πορείας του αεροσκάφους από τον μαγνητικό Βορρά.

Η ομάδα Updrones, με τα φοβερά πλάνα από drone, επισκέφτηκε τη δήθεν απαγορευμένη περιοχή και «διέλυσε» το σύννεφο. Η «μυστική στρατιωτική βάση» του Υμηττού αποκαλύπτεται.

 

πηγή: mesogianews.gr

Νεότερη Παλαιότερη