Τρένα περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη

treno_mesa1

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τρένα να περνούν δίπλα από σπίτια αλλά με τίποτα δεν περιμένουμε να δούμε ράγες μέσα σε εμπορικά κέντρα ή βαγόνια να διασχίζουν λαϊκές αγορές. Κι όμως υπάρχουν διαδρομές τρένων που όχι μόνο είναι περίεργες αλλά σίγουρα μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό…

1. Τρένο περνά μέσα από πολυκατοικία
perierga.gr - Τρένα που περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
Λόγω της μοναδικής τοπογραφίας και της πυκνοκατοίκησής του, το Τσονγκκίνγκ, μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις της Κίνας, αντιμετώπιζε πρόβλημα σχετικά με μια διαδρομή τρένου και οι αρχιτέκτονες και οι πολεοδόμοι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να το λύσουν. Και επέλεξαν να περάσουν το τρένο μέσα από ένα κτήριο διαμερισμάτων 19 ορόφων.

2. Τρένο περνά δίπλα από κατοικίες & μαγαζιά
perierga.gr - Τρένα που περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Ανόι οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται… μαζί με τις σιδηροδρομικές γραμμές που βρίσκονται στην παλιά συνοικία της πόλης και μετακινούνται μόνο προσωρινά όταν το τρένο περνάει, ενώ τα καταστήματα κλείνουν και ανοίγουν μόλις περάσει το τρένο.

3. Τρένo περνά από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο
perierga.gr - Τρένα που περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
Η μεγαλύτερη και βαθύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο άνοιξε επίσημα στην Ελβετία το 2016, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες κατασκευής. Η σήραγγα Gotthard των 57 χιλιομέτρων παρέχει σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας κάτω από τις ελβετικές Άλπεις μεταξύ βόρειας και νότιας Ευρώπης.

4. Τρένο διασχίζει διάδρομο αεροδρομίου
perierga.gr - Τρένα που περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
Το Gisborne Airport είναι ένα περιφερειακό αεροδρόμιο που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Gisborne, στη Νέα Ζηλανδία. Είναι ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που έχει σιδηροδρομική γραμμή (την Palmerston North-Gisborneη) οποία περνά μέσα από τον αεροδιάδρομο.

5. Τρένο διασχίζει τη θάλασσα
perierga.gr - Τρένα που περνούν μέσα από τα πιο περίεργα μέρη
Το Hindenburgdamm είναι ένας δρόμος μήκους 11 χλμ που ενώνει το νησί Sylt με την ηπειρωτική χώρα Schleswig-Holstein, στη Γερμανία. Πριν από την κατασκευή του δρόμου, η σύνδεση με το νησί ήταν στο έλεος των παλιρροιών και το χειμώνα ο πάγος στη Θάλασσα Wadden σχημάτιζε ένα αδιαπέραστο φράγμα. Καθώς το παραθαλάσσιο θέρετρο του Westerland γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές, οι ντόπιοι άρχισαν να σκέφτονται τη δημιουργία ενός δρόμου με σιδηροδρομική γραμμή.

perierga.gr

Νεότερη Παλαιότερη