Η έλλειψη καυσίμων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής αρχίζει να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας;

empty-tank

Πριν από λίγες εβδομάδες αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (και επιβεβαιώθηκε) ότι υπάρχει ζήτημα με το απόθεμα καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων.


Του Στρατή Μαζίδη


Ειπώθηκε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια μέσω μιας αναδιοργάνωσης δρομολογίων και λειτουργιών να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται το πρόβλημα.


Μάλλον όμως φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε τον αντίκτυπο ενός θέματος που δύσκολα θα επιλυθεί.


Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε στη γειτονιά μας τον κάδο της ανακύκλωσης να ξεχειλίζει, σε σημείο επικίνδυνο καθώς λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων κάλλιστα θα μπορούσε ένας διερχόμενος οδηγός να αντιμετωπίσει απρόσμενες καταστάσεις.


Το συζητήσαμε με γείτονες οι οποίοι πράγματι διαπιστώνουν ότι η αποκομιδή των απορριμάτων φαίνεται να έχει αλλάξει συχνότητα το τελευταίο διάστημα.


Πιθανότατα εξαντλείται η όποια πιθανότητα αραίωσης των δρομολογίων. Ωστόσο το ερώτημα είναι αν ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα καταφέρει να βρει τροφοδότη αφού κανείς πρατηριουχός δεν αναλαμβάνει το ρίσκο να πληρώσει σήμερα το διυλιστήριο αλλά να εξοφληθεί μερικούς μήνες αργότερα. Με άλλα λόγια να περιορίσει δραματικά (έστω προσωρινά) την όποια ρευστότητά του για να κάνει δουλειά με το ελληνικό δημόσιο ενώ τριγύρω όλα αλλάζουν και τρέχουν. Άλλωστε με βάση όσα έχουμε ακούσει κατά καιρούς, ποιος θα του εγγυηθεί ότι θα πληρωθεί στην ώρα του;


Τα στενά πλαίσια της μνημονιακής οικονομικής κρίσης, η δικαιολογημένη επιχειρηματική καχυποψία, η αφερεγγυότητα του ελληνικού δημοσίου και τα capital controls έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, το οποίο πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας.

Νεότερη Παλαιότερη