Ειδική ποινή για την μούντζα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ – Οι αλλαγές

 
Filed under: ΕΙΔΗΣΕΙΣ |

mountza

Η μούντζα ή αλλιώς… φάσκελο θα τιμωρείται πλέον από το νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως βέβαια και άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης φέρνει αύξηση στα πρόστιμα που επιβάλλονται και συμπεριλαμβάνει στη λίστα των παραβάσεων την “αγαπημένη” πολλών οδηγών μούντζα.

Πέραν αυτού, ο νέος ΚΟΚ καταργεί την υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου, ενώ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, η μούντζα θα ενταχθεί σε αυτή τη διάταξη, στην οποία περιλαμβάνεται και εκείνη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως είθισται να θεωρούνται οι παντός τύπου χειρονομίες.

Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει ο υπουργός Υποδομών, ενημερώθηκαν χθες το απόγευμα οι επικεφαλής των δανειστών.

Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – δανειστών αφορούσε στο θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.

Επίσης ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Ο υπουργός διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

thetoc.gr

Share This Post