Εγκλωβισμένοι στην είσοδο του Σινεμά...

sad-boy-plays-piano

Συνήθως στους κινηματογράφους συνηθίζεται να συνωστίζεται ο κόσμος κατά την έξοδο. Στην περίπτωσή μας όμως είμαστε εγκλωβισμένοι στην είσοδο αναμένοντας πότε θα ανοίξει τις πύλες του ο δημοτικός κινηματογράφος "Σινέ Θανάσης Βέγγος". Και περιμένουμε...


Του Στρατή Μαζίδη


Η περίπτωση του σινεμά αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα πως οι πολιτικές αντιπαλότητες αποβαίνουν πάντα δυσάρεστες για τους δημότες (πχ Ανάπλαση Αγίου Ιωάννου και το μπλοκάρισμά της).


Η μη έγκαιρη προετοιμασία ορισμένων βασικών υποδομών, που είχαμε ήδη επισημάνει στο περυσινό μας άρθρο "Τώρα που έσβησε η κινηματογραφική οθόνη του Σινέ «Θανάσης Βέγγος»" (άρθρο) για το "φόβο των Ιουδαίων" όπερ σημαίνει των καταγγελιών από ορισμένους αλλά και η προειδοποίηση περί καταγγελίας και μπλοκαρίσματος των αναγκαίων παρεμβάσεων, οδήγησαν τελικά στη στασιμότητα.


Αποτέλεσμα; Είμαστε ήδη στις 14 Ιουλίου και ο κινηματογράφος που πέρυσι μας είχε πράγματι μια πολύ καλή γκάμα ταινιών, δεν έχει λειτουργήσει.


Στις επισημάνσεις που είχαμε κάνει πέρυσι, τονίζαμε ότι πρώτος βασικός στόχος της επόμενης (τωρινής) καλοκαιρινής σεζόν θα έπρεπε να είναι η έναρξή του νωρίτερα.


Ο Δήμαρχος μάλιστα παραδέχθηκε πως υπάρχει καθυστέρηση και εδώ θα ήθελα να εκφράσω μια απορία. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι από τους ελάχιστους που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και στη Νίκη μετέχουν άνθρωποι από πολλούς χώρους) στις δημοτικές εκλογές του 2014.


Το στοίχημα του Σταύρος Κώτσης πρέπει να το κερδίσει η Αγία Παρασκευή και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για θέματα ασφαλείας, υγιεινής και καλλωπισμού έπρεπε να είχαν γίνει ήδη. Ωστόσο στον αγώνα αγριάδα εναντίον φόβου, χαμένοι βγαίνουμε οι απλοί αγιοπαρασκευιώτες.


Εμείς ωστόσο θα επαναλάβουμε (σχετικό άρθρο), προσπαθώντας να σπάσουμε τη ρημάδα τη στειρότητα, πως θέλουμε και τον κινηματογράφο στο πάρκο Σπυρούδη και το Σινέ Σχολείο (όποιο σχολείο κι αν είναι αυτό). Δεν είναι όλα θέμα πολιτικής, όπως ακούστηκε. Στην ανάπτυξη μιας πόλης σε όλα τα επίπεδα δεν υπάρχει χώρος για "πολιτική", οι θέσεις είναι πιασμένες από το όραμα, το μεράκι και τη διάθεση για δουλειά.


Ας ανοίξει λοιπόν το Σινέ Θανάσης Βέγγος και στο τέλος να δούμε που πήγαμε καλύτερα και τι πρέπει ακόμη να διορθωθεί, ας επαναλειτουργήσει όμως παράλληλα και το Σινέ Σχολείο, που αγαπήθηκε και διαφήμισε την πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια.


Πρέπει να ζητάμε τα περισσότερα και όχι να σβήνουμε το ένα για να κάνουμε το άλλο. Πρέπει να κάνουμε πολλαπλασιασμούς και προσθέσεις, όχι διαιρέσεις κι αφαιρέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη