Αγία Παρασκευή, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πεζούς και σωστούς οδηγούς

Μια περιπλάνηση στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής πείθει και τον πλέον δύσπιστο πως πρόκειται για μια πόλη ακατάλληλη τόσο για πεζούς όσο και οδηγούς, με τη σημείωση όσον αφορά τους τελευταίους πως αναφερόμαστε σε συνεπείς που σέβονται τα όρια της ελευθερίας της κίνησής τους.


Του Στρατή Μαζίδη


Η εικόνα αυτής της άναρχης - άτακτης πόλης μολονότι πολύ σοβαρή, δεν έχει απασχολήσει διαχρονικά τους ιθύνοντες.


Πόσες φορές έχουμε σημειώσει στο Agiaparaskevi-guide.gr πως η λεωφόρος Μεσογείων είναι ο καθρέπτης της πόλης και πρέπει με κάποιο τρόπο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να βρει τον τρόπο να ελευθερώσει τα πεζοδρόμια.


Π.χ. δεν επιτρέπεται αυτή η κατάσταση μπροστά σε γνωστό κατάστημα το οποίο μάλιστα διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης που πάντα έχει ελεύθερες θέσεις.


mesogeion

Ακόμη θυμάμαι όταν κατέβαινα τη Μεσογείων στο ύψος της πλατείας, στην Ηλεκτρονική Αθηνών, και είδα μπροστά μου, μια γυναίκα με το αμαξίδιό της να κινείται ανάποδα στο οδόστρωμα διότι δεν υπήρχε ελεύθερο πεζοδρόμιο.


Αλλά και οι σωστοί οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύουμε τη διασταύρωση της Ευεργέτου Γιαβάση με την οδό Ηπείρου.


giavasi

Αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι το μεγάλο άνοιγμα της διασταύρωσης είναι ένα πολύ καλό parking αδιαφορώντας τόσο για τους ελιγμούς που κάνει ένας οδηγός ο οποίος διασχίζει τη Γιαβάση, όσο κυρίως για να διαπιστώσει αν μπορεί να περάσει καθώς όταν η σειρά των σταθμευμένων ΙΧ είναι διπλότριπλη, δεν υπάρχει δυνατότητα ορατότητας αν κατεβαίνει κανείς την Ηπείρου. Συνεπώς η διάσχισή της είναι ένα μείγμα τύχης, συγκυρίας να ακολουθήσεις τους πεζούς που βλέπουν αν κατεβαίνει κανείς ή αν τυχόν κάποιος ευγενής οδηγός στην άνοδο σταματήσει και σου κάνει σινιάλο πως μπορεί να περάσεις.


Πόσο δύσκολο είναι άραγε να υπάρχει μια παρέμβαση; Η τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίων και προστατευτικών Π θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.


Ωστόσο παρατηρεί κανείς πως δεν υπάρχουν παρεμβάσεις σε ακόμη πιο απλές περιπτώσεις όπως αυτή της οδού Ειρήνης


irinis

Η θέση του κάδου απορριμάτων δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Όσο για την κατάσταση των οδοστρωμάτων, καλύτερα να μη μιλήσουμε. Είναι κάτι που μοιάζουν με δρόμους.

Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα σημεία στην πόλη όπου μια απλή παρέμβαση θα έλυνε προβλήματα, ενώ παράλληλα θα μας γλύτωνε από νεύρα, εντάσεις και πιθανά ατυχήματα.
Νεότερη Παλαιότερη