Σαν πολύ κακό σινεμά στην Αγία Παρασκευή...

gounari


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αγία Παρασκευή αποτελεί η όλη υπόθεση σχετικά με την απόκτηση ιδιόκτητου χώρου για χρήση πολιτιστικού κέντρου όπως εξελίσσεται.


Του Στρατή Μαζίδη

Το παρήγορο είναι ότι αρκετοί (από όλο το φάσμα των παρατάξεων) έχουν αρχίσει πλέον να δηλώνουν ενοχλημένοι αλλά θα πρέπει να μετατρέψουν όλο αυτό τον προβληματισμό τους σε ψήφο και ενέργειες.


Μάθετε λοιπόν αγαπητοί φίλοι ότι όλοι αυτοί που τσακώνονται μεταξύ τους, πολύ καλά τα βρίσκουν όταν χρειάζεται. Άλλωστε και σε πολιτικό πλέον επίπεδο, μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους.


Μια χαρά υπερψήφισαν πχ μέρος της συμπολίτευσης και η μείζονα αντιπολίτευση τα πρώτα € 5.000,00 από τα συνολικά € 15.000,00 για να συγγράψει ένας συνταξιούχος της ΕΡΤ την ιστορία της πόλης ή όπως είχε την παληκαριά να πει δημόσια η αντιδήμαρχος Ελισάβετ Πετσατώδη, να κάνει το χόμπι του.


Τώρα λοιπόν έχουμε το περιβόητο πολιτιστικό κέντρο όπου φυσικά δεν είναι αυτό που οραματίστηκαν πολλοί δημότες αλλά απλά η διεξαγωγή από το Δήμο των συνηθισμένων εκδηλώσεων που τώρα γίνονται εδώ και εκεί (παρουσία των ίδιων 150 ανθρώπων). Άλλωστε μια πόλη όπως η δική μας χρειάζεται ένα πολιτιστικό κέντρο αντάξιο του μεγέθους της κι αυτό υπάρχει ήδη στην Αγίου Ιωάννου.


Το προτεινόμενο ακίνητο αποτελεί μια πολύ καλή λύση όπως και το "Αννα" για κινηματογράφο και μόνο, με σύγχρονα έργα, που τόσο λείπει από την πόλη μας.


Σημειώναμε στο άρθρο μας στις 21/12/2015 με τίτλο «Κέντρο πολιτισμού, φανταζόμαστε όλοι το ίδιο;» πως είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να συζητάται απουσία του δημάρχου και όλων των αρχηγών με εξαίρεση τον Ανδρέα Γκιζιώτη και μάλιστα τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης να αποχωρεί πριν τη συζήτηση του επίμαχου θέματος;


Πάντως όπως προέκυψε ο γιος του ιδιοκτήτη ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης το Μάιο του 2014. Οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγόνια! Μετά την περίπτωση Παναγόπουλου και την επιδότηση ενός "χόμπι" από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για άλλη μια καλή εγγραφή υποθήκης για το 2019 αλλά (αυτή τη φορά) για το Κοντόπευκο με τον πρώην δήμαρχο εξουδετερωμένο και για τις δύο περιπτώσεις. Πώς να έρθει ουσιαστικά σε αντίθεση με δικά του (τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του 2014) στελέχη;


Και τελικά αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι ακόμη κι αν δεν είναι όλοι ίδιοι, ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους. Τσακώνονται για να περάσει η ώρα. Να δείξουν ότι κάτι κάνουν.


Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την οποία πάλι κρατούσαμε επιφυλάξεις ως προς τη διατύπωσή της όταν ως πρόταση Μυλωνάκη απορρίφθηκε κατά τη συνεδρίαση και υιοθετήθηκε το επόμενο πρωί. Αναφέρει λοιπόν η πρόσκληση:


Παρότι έχει ήδη προηγηθεί διερεύνηση για την ύπαρξη ακινήτου όπως και εκτίμηση της αξίας συγκεκριμένου χώρου από Ορκωτό εκτιμητή, ο Δήμος δημοσίευσε την Πέμπτη 31-12-2015 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαϕέροντος προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη κατάλληλων και πρόσϕορων ακινήτων με χρήση κινηματογράϕου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και ειδικότερα στην εγγύτερη περιοχή της Κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής.


Με αυτή τη διατύπωση "ακίνητα με χρήση κινηματογράφου κι ειδικότερα κοντά στην κεντρική πλατεία" είναι σα να περιγράφει το ακίνητο. Το μόνο που δεν αναφέρει είναι να βρίσκεται σε όδο που να αρχίζει από "Γου" και να τελειώνει σε "ναρη".


Αλλά είχε πει κάποιος το καλοκαίρι του 2014 όταν δε λειτούργησε το Σινέ Σχολείο πως "εμείς θα κάνουμε και χειμερινό κινηματογράφο". Ίσως κάτι να γνώριζε.


Προφανώς η "διερεύνηση" έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια άλλωστε και παλαιότερα (επί Γιαννακόπουλου) είχε υπάρξει προσπάθεια να αποκτηθεί το ακίνητο από το Δήμο αλλά δεν προχώρησε.


Άλλωστε μετά από κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε από κάποιον αντιπολιτευόμενο σύμβουλο σε μια μπυραρία ότι ο ιδιοκτήτης είχε προσεγγίσει και την προηγούμενη δημοτική αρχή.


Πάντως επιμένω ότι πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός πως το θέμα πέρασε με όλους σχεδόν τους επικεφαλής και το Δήμαρχο απόντες καθώς επίσης και κορυφαίους δημοτικούς συμβούλους.


Σε κάθε περίπτωση έχει καταντήσει πλέον κουραστικό όλα σε αυτή την πόλη να εξελίσσονται γύρω από ένα συγκεκριμένο τοπικό πολιτικό κύκλο αιρετών, υποψηφίων κλπ. Άλλος βολεύεται με δίμηνα, άλλος πουλά το αζήτητο ακίνητό του, ο άλλος το νοικιάζει € 15.000,00 το μήνα παραπάνω από την τρέχουσα αγορά, άλλος παίρνει € 15.000,00 να κάνει το χόμπι του, άλλος λαμβάνει απευθείας αναθέσεις.


Κι αν δεν αντιδράμε, τουλάχιστον μετά ας μην απορούμε για τις μεγάλες μας διαχρονικές ήττες.

Νεότερη Παλαιότερη