Γιατί....τα € 5.000,00 ΔΕΝ είναι πετσετάκια!

MONEY

Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια να παίρνω με τη σέσουλα να γράφω ραβασάκια...

Του Στρατή Μαζίδη

Η δήλωση του Ανδρέα Γκιζιώτη σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας για την νυχτερινή επιχορήγηση με € 5.000,00 του Γιώργου Παναγόπουλου έρχεται να αναδείξει μια άλλη οπτική που προστίθεται στα ερωτήματα που είχαμε θέσει στο πρώτο μας κείμενο:


"Ο Δήμαρχος όχι μόνο εκτέθηκε αλλά εξέθεσε και το ΔΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τον Γ. Παναγόπουλο που σίγουρα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου θα αντιδρούσε σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Ακόμη πιο σοβαρό είναι το θέμα καθ' όσον έχει ανατεθεί η δουλειά από το Δήμαρχο παράτυπα, χωρίς καμιά επίσημη απόφαση οργάνου, από την Άνοιξη"


Η απάντηση που δόθηκε από το Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο όταν τέθηκαν τα ερωτήματα στο τότε δημοτικό συμβούλιο ήταν ότι μια μέρα τους επισκέφθηκε ο τ. δημοτικός σύμβουλος, τους παρουσίασε τη σκέψη του και αποφάσισαν να τον ενισχύσουν. Η εικόνα όμως που παρουσιάζει η παραπάνω δήλωση (η οποία προφανώς κάπου εδράζεται) είναι εντελώς διαφορετική. Τι εννοεί ο κ. Γκιζιώτης όταν εννοεί ότι εξετέθη ο κ. Παναγόπουλος; Τι άλλο από το προφανές, ότι δηλαδή δεν χτύπησε αυτός την πόρτα, αλλά του τη χτύπησαν, ή πως ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Άσχετο αλλά ο κ. Παναγόπουλος έχει και δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων υπήρξε υποψήφιος με την "Πόλη" και απέσπασε κοντά 700 σταυρούς. Κλείνει η...άσχετη παρένθεση.


Ήδη πληροφορούμαι ότι έγιναν κι επισκέψεις σε γνωστό φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας προς αναζήτηση παλαιών φωτογραφιών. Αυτό από πρώτη ματιά δε λέει τίποτε. Αν όμως το ξανασκεφθεί κανείς σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτε έτοιμο και οι όποιες συζητήσεις επιχορήγησης έγιναν στη σφαίρα προφορικών εκθέσεων ιδεών.


Έχουμε λοιπόν μια ανοιξιάτικη ανάθεση, κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αρχής δεν είχαν γνώση του θέματος, κι έναν άνθρωπο σεβαστό αλλά μη ιστορικό που θα λάβει παχυλότατη επιδότηση, η οποία καταγγέλλεται και ως παράτυπη.


Επειδή όμως τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια, να δίνεις με τη σέσουλα, ας επανεξετάσουν κάποιοι τις αποφάσεις τους που δε συνάδουν με την ανεκπλήρωτη υπόσχεση για αλλαγή της Αγίας Παρασκευής.


Νεότερη Παλαιότερη