Φώτης Αλεξόπουλος : Εδώ και Τώρα, μηχανογραφημένη ταμειακή υπηρεσία στους ΠΑΙΣΔΑΠ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

alexopoulos

Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και που κατεγράφησαν από τον τοπικό τύπο κατά την συνεδρίαση με θέμα τον προϋπολογισμό των ΠΑΙΣΔΑΠ, θα μπορούσα να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα της αξιοπιστίας των αιρετών στην γενικότερη οικονομική διοίκηση των Δήμων, όπως άλλωστε οφείλουν οι τελευταίοι να πράττουν, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης.


Έτσι για την ιστορία να θυμίσω ότι το 2012 & 2013 είχα επισημάνει πάμπολλες φορές στην τότε πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ, κ. Ε. Καψοκεφαλου ότι ο τρόπος πληρωμής των τροφείων δεν είναι ο ορθότατος και είχα αναλύσει λεπτομερώς πως και γιατί θα πρέπει να έχει σύστημα σύγχρονης μηχανογράφησης.


Είχα επίσης τονίσει και το γεγονός, ότι δημιουργούνταν παρεξηγήσεις με τους δημότες…αφού πολλοί είχαν πληρώσει στην τράπεζα τα μηνιαία τροφεία αλλά δεν είχαν καταθέσει την απόδειξη από την τράπεζα ώστε να το γνωρίζει και το Νομικό Πρόσωπο.


Είχα καταγγείλει την δυσλειτουργία του συγκεκριμένου απαρχαιωμένου τρόπου πληρωμής αλλά όπως γίνεται πάντα σε αυτόν τον Δήμο "Φωνή βοώντος εν την ερήμω'.


Όσο δε, για το γεγονός να αποδείξει ο Δημότης ότι πραγματικά είχε πληρώσει, ήταν ένας Γολγοθάς.


Αφού θα έπρεπε να φύγει κάποιος από την δουλειά του και να απευθυνθεί στην τράπεζα, όπου θα έπρεπε να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία κατάθεσης και να καθίσει με τον διευθυντή επί 3 ώρες  για να βρουν στο σύστημα την απόδειξη και στην συνέχεια να την προσκομίσει στο λογιστήριο του ΠΑΙΣΔΑΠ για να αποδείξει ότι δεν είναι…«ελέφαντας».


Τέλος, για μένα προσωπικά δυο είναι τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν σήμερα και θα πρέπει να αποτελέσουν σύντoμα παρελθόν: H στελέχωση μηχανογραφημένης ταμειακής υπηρεσίας στους ΠΑΙΣΔΑΠ καθώς και η άμεση παραίτηση αιρετών που ασκούν διοίκηση και δεν προστατεύουν τα οικονομικά συμφέροντα των Νομικών πρόσωπων όπως από τον Νόμο έχουν υποχρέωση.


Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Νεότερη Παλαιότερη