Σε πνεύμα διεκδικήσεων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Αναγέννηση Πευκακίων

anag-1

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη Γενική Συνέλευση μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκακίων «Η Αναγέννηση» στο φιλόξενο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου, Στέφανου Μπακογιάννη. Η ομιλία του κ. Μπακογιάννη εδράστηκε σε τρεις άξονες, τις διεκδικήσεις της γειτονιάς, τα έργα που έγιναν στην περιοχή και την κοινωνική δράση του Συλλόγου.

anag-5

Ο κ. Μπακογιάννης στάθηκε στην ανάγκη να επεκταθούν τα έργα υποδομής στη γειτονιά ενώ κάλεσε όσους δημότες δεν έχουν τακτοποιήσει την εισφορά εις χρήμα που οφείλουν από την Πράξη Εφαρμογής του 2005 να προχωρήσουν άμεσα σε διακανονισμό με το δήμο καθώς υπάρχει περίπτωση αύξησης των σχετικών χρεώσεων. Στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουν κάποια έργα για τα οποία υπάρχουν ήδη οι μελέτες όπως η παιδική χαρά στην οδό Ησιόδου και επεσήμανε το ζήτημα των οικοπέδων του δήμου Παιανίας τα οποία δεν πρέπει να χαθούν.

Όσον αφορά τα τρέχοντα έργα στάθηκε στην αναμενόμενη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής στα Πευκάκια μετά το Πάσχα, την αναμενόμενη παράδοση της πεζογέφυρας Γελαδάκη τον ερχόμενο Απρίλιο και τη σχεδιαζόμενη δεύτερη πεζογέφυρα στο ύψος της Αγίας Τριάδος στη Μεσογείων η οποία βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης αναφέρθηκε στις κοινωνικές δράσεις της Αναγέννησης όπως η παράδοση ρούχων στη Στέγη Γερόντων ή η συνδρομή στον καθαρισμό του Αθλητικού Κέντρου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης που έκανε παράλληλα μια μικρή αναφορά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα κάνοντας μια σύνδεση με το γνωστό Ψαλμό του Δαβίδ «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν».

anag-2

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος ο οποίος εξήγησε πως ο Παιδικός Σταθμός αποφασίστηκε να ανοίξει μετά το Πάσχα καθώς απαιτούνται 15 ημέρες ώστε να μετακομίσουν στο ιδιόκτητο κτίριο οι δύο άλλοι σταθμοί και συνεπώς αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί σε περίοδο επιχειρησιακής λειτουργίας των σταθμών. Στο σημαντικό θέμα των οικοπέδων του δήμου Παιανίας ανέφερε πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα προχωρήσει άμεσα σε δικαστικές ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν ενώ όσον αφορά το χώρο του αθλητικού κέντρου ενημέρωσε πως σκοπός είναι να περιφραχθεί άμεσα ώστε να προστατευθεί ο χώρος.

Επίσης ο δήμαρχος στάθηκε στη θετική συμβολή και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια θυμίζοντας πολύωρες συνελεύσεις από το παρελθόν.

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε και ο τ. δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος εκτός του σημείου ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει χρήματα από την περιφέρεια κινήθηκε σε ένα αίoλο καταγγελτικό πλαίσιο με «υποψίες», «πιθανά σενάρια που δε θα ήθελε να πιστέψει» δίχως να τα στοιχειοθετήσει.

anag-3

Αντίθετα, θετικός υπήρξε ο τ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος ο οποίος επιχείρησε μια σύγκριση του 1994 με το 2015 για τα Πευκάκια υποστηρίζοντας έχουν εξελιχθεί στην πιο όμορφη και φιλική προς το περιβάλλον περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Στάθηκε στο θετικό ρόλο όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών αλλά και του Συλλόγου λέγοντας πως κάθε φορά μπορούσε να επιτυγχάνεται και κάτι για την περιοχή ενώ τόνισε πως ο επόμενος μεγάλος στόχος θα πρέπει να είναι η υπογειοποίηση της Μεσογείων ώστε να ενωθεί πλέον η πόλη.

Σύντομος και περισσότερο πολιτικός στο χαιρετισμό του, ο Ανδρέας Γκιζιώτης στάθηκε στη σημερινή συγκυρία και το τι πρέπει να γίνει.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης / συνέλευσης παρατέθηκε λιτό κέρασμα ενώ ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Σιδέρης, η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρία Κοντοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Λέκκας και Θανάσης Παπασταθάκης, ο τ. δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σάρκουλας, ο Παναγιώτης Παναγάκος από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Αύρα Μπασακίδου, ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ Γιώργος Καράμπελας, από το Σύλλογο Τσακού ο πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης και ο Δημήτρης Μπεθάνης, από το Σύλλογο Κοντοπεύκου η πρόεδρος Βούλα Κουτσογιάννη και από το Σύλλογο του Αι Γιάννη ο Βαγγέλης Θεοδοσόπουλος.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και δύναμη στο Σύλλογο!

anag-4
Νεότερη Παλαιότερη